Δεν ενδιαφέρεται για το Metaverse της Meta

38


Η προσέγγιση των δύο γιγάντων της τεχνολογίας, Apple και Meta σχετικά με το metaverse φαίνεται πως διαφοροποιείται σημαντικά, και αν η Meta σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον πραγματικό κόσμο με τον εικονικό με τη βοήθεια συσκευών, η Apple φρόντισε να αποσαφηνίσει ότι δεν ασπάζεται ούτε τη φιλοσοφία, ούτε τη στρατηγική της.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο metaverse, παρά τα σχέδια της να κυκλοφορήσει AR και VR headset.

O Gurman αναφέρει ότι:

Μου είπαν πολύ ευθέως ότι η ιδέα ενός εντελώς εικονικού κόσμου στον οποίο οι χρήστες μπορούν να δραπετεύσουν – όπως θα μπορούν στο όραμα της Meta για το μέλλον – είναι ζήτημα εκτός ορίων για την Apple.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Apple θέλει τα headsets να χρησιμοποιούνται για «συναρπαστικές στιγμές παιχνιδιών, επικοινωνίας και κατανάλωσης περιεχομένου».

Ουσιαστικά, η Apple διαχώρισε τη θέση της, ξεκαθαρίζοντας ότι τα δικά της προϊόντα προορίζονται αποκλειστικά για ψυχαγωγικούς λόγους, δίχως να υπάρχει κίνδυνος για τους χρήστες να ξεφύγουν τελείως από την αίσθηση της πραγματικότητας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή