Επίσημα με εντυπωσιακά specs και όμορφη κατασκευή

12


Όπως το περιμέναμε, η OnePlus προχώρησε σήμερα στα αποκαλυπτήρια του OnePlus 10 Pro, για το οποίο γνωρίζαμε τα πάντα εδώ και μερικές ημέρες λόγω την επίσημων και ημιεπίσημων διαρροών.

Το OnePlus 10 Pro έρχεται με οθόνη 6.7’’ AMOLED LTPO 2.0 ανάλυσης QHD+, με τον ρυθμό ανανέωσης να προσαρμόζεται αυτόματα από 1 έως 120Hz σε πολύ περισσότερα σενάρια χρήσης προκειμένου να εξοικονομείται μπαταρία. Στο hardware βρίσκουμε επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen1, 8GB/12GB μνήμη RAM LPDDR5, 128GB/256GB αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1, in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, κεραίες WiFi 6E, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, 5G, μπαταρία 5000mAh με φορτιστή 80W (50W ασύρματη φόρτιση) και ηχεία stereo. Το λειτουργικό σύστημα είναι το ColorOS 12.1 βασισμένο στο Android 12.

Η εταιρεία αφιέρωσε σχεδόν 20 λεπτά από την παρουσίαση για να μιλήσει σχετικά με τη λειτουργία Hyperboost που επιτρέπει στον χρήστη να “τεντώσει” τις δυνατότητες του hardware για βελτιστοποιημένη απόδοση στο gaming. Για παράδειγμα, μπορείς να θέσεις όλους τους πυρήνες της CPU να λειτουργούν στη μέγιστη δυνατή συχνότητα ταυτόχρονα. Προκειμένου να μην υπερθερμαίνεται η συσκευή, η OnePlus έχει τοποθετήσει βελτιωμένο σύστημα ψύξης που έχει μέγεθος όσο περίπου το μισό μιας κόλλας A4.

Σε ό,τι αφορά τις κάμερες και στο OnePlus 10 Pro συνεχίζεται η συνεργασία με τη Hasselblad. Ο κύριος αισθητήρας είναι 48MP Sony IMX89 f/1.8 με pixels μεγέθους 1.12μm και συνοδεύεται από δεύτερο αισθητήρα 50MP Samsung JN1 με υπερευρυγώνιο φακό 150° (!), αλλά και τρίτο αισθητήρα 8MP telephoto για 3.3x οπτικό zoom. Στην πρόσοψη υπάρχει αισθητήρας 32MP Sony IMX615 f/2.4 για selfies. Η Hasselblad έχει βάλει το χεράκι της για την απόδοση των χρωμάτων με τη δεύτερη έκδοση του Natural Color Optimisation, ενώ στην εφαρμογή της κάμερας έχει προστεθεί το Pro Mode 2.0 RAW.

Το OnePlus 10 Pro θα πωλείται από μεθαύριο 13 Ιανουαρίου 2022 στην Κίνα σε αποχρώσεις Black και Green με τιμή εκκίνησης τα 4699 yuan (περίπου €650) για την έκδοση 8GB + 128GB. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως, αλλά λογικά θα ακολουθήσει ξεχωριστή εκδήλωση.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή