Διέρρευσαν πληροφορίες για το νέο custom-SoC των Pixel 7 και Pixel 7 Pro

9


Νέες πληροφορίες για το νέο custom chipset που θα χρησιμοποιηθεί από τη Google στα επερχόμενα Pixel 7 και Pixel 7 Pro, αυτή τη φορά από τον Kuba Wojciechowski, έναν developer που ανακάλυψε αρκετά στοιχεία για το Tensor G2 SoC στο Geekbench benchmark.

Σύμφωνα με τον Wojciechowski, το Tensor G2 είναι κατασκευασμένο σε κλίμακα 4nm από τη Samsung, περιλαμβάνει 2x πυρήνες Cortex-X1 χρονισμένους έως 2.85GHz, 2x πυρήνες Cortex-A76 στα 2.35GHz και 4x πυρήνες Cortex-A55. Αυτό σημαίνει ότι με εξαίρεση μια μικρή αύξηση της ταχύτητας, η CPU παραμένει η ίδια με την προηγούμενη γενιά του Tensor chipset, αλλά η συνολική απόδοση της αναμένεται ότι θα είναι κατά 10% μεγαλύτερη.

Εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη βελτίωση είναι στα γραφικά, καθώς η Mali-G710 θα προσφέρει 20% μεγαλύτερη ταχύτητα και 20% χαμηλότερη ενεργειακή συμπεριφορά, καθώς και 35% ταχύτερη εκτέλεση των διεργασιών μηχανικής μάθησης. Επίσης, επάνω στην GPU θα πέσει το μεγαλύτερο βάρος της επεξεργασίας της εικόνας για την Google Camera, παρά το γεγονός ότι θα τοποθετηθεί και αναβαθμισμένος ξεχωριστός επεξεργαστής εικόνας (ISP) βασισμένος στον Exynos της Samsung.

Από πλευράς συνδεσιμότητας, το Tensor G2 θα περιλαμβάνει νέο 5G modem Samsung S5300 βασισμένο στο πρότυπο NR.16 για καλύτερη απόδοση, μεγαλύτερη σταθερότητα και χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση.

Υπενθυμίζουμε ότι η επίσημη παρουσίαση των Pixel 7 και Pixel 7 Pro θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου 2022.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή