Διαθέσιμη η πρώτη beta έκδοση!

7


Σχεδόν ένας μήνας πέρασε από το λανσάρισμα της developer preview έκδοσης του Windows 11 και η Microsoft είναι πλέον έτοιμη να δώσει πρόσβαση στο νέο λειτουργικό σύστημα σε μεγαλύτερο κοινό. Η developer preview έκδοση απευθύνεται κυρίως σε εξειδικευμένο κοινό και είναι αρκετά “χοντροκομμένη” για χρήση από τον καθένα, αλλά η πρώτη beta του Windows 11 είναι σαφέστατα πιο ολοκληρωμένη και πιο ασφαλής για χρήση.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη beta έκδοση θα πρέπει να συμμετέχετε στο πρόγραμμα Windows Insiders και φυσικά να διαθέτετε συμβατό υπολογιστή με το Windows 11. Η αλήθεια είναι ότι έχουν προκύψει διάφορα θεματάκια με τη συμβατότητα, αλλά η Microsoft έχει διευκρινήσει πως πραγματοποιεί δοκιμές για να ελέγξει τη συμπεριφορά παλαιότερων επεξεργαστών (Intel Core 7ης γενιάς και AMD Zen 1) προκειμένου να αποφασίσει αν θα επιτρέψει την εγκατάσταση του Windows 11 και σε παλαιότερους υπολογιστές.

Σε περίπτωση που είχατε εγκαταστήσει την developer preview έκδοση, μπορείτε να αλλάξετε τομέα για να πάρετε τη beta έκδοση του Windows 11 και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Αρκεί να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Windows Update -> Windows Insider Program και να επιλέξετε το κανάλι Beta.

Ομολογουμένως, η πρώτη beta έκδοση του Windows 11 θα είναι αρκετά πιο ραφιναρισμένη και ολοκληρωμένη από τη developers preview, ωστόσο, δεν παύει να είναι beta. Αυτό σημαίνει πως όσοι την εγκαταστήσετε από τώρα πιθανότατα θα βρείτε μπροστά σας διάφορα bugs, κρασαρίσματα και κάποιες από τις λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή