Διαθέσιμη σε public preview έκδοση η ριζικά επανασχεδιασμένη υπηρεσία

3


Η Microsoft δούλεψε επάνω στον ριζικό επανασχεδιασμό της υπηρεσίας Microsoft Teams για αρκετούς μήνες και πλέον είναι έτοιμη για το μεγάλο λανσάρισμα της. Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη εδώ και μερικές ώρες σε public preview έκδοση, επομένως, μπορούμε όλοι να πάρουμε μια γεύση των (πολλών) νέων χαρακτηριστικών και των βελτιώσεων που έχουν γίνει σε θέματα απόδοσης.

Η εταιρεία αναφέρει στο επίσημο blog της ότι ανέθεσε στην ανεξάρτητη ομάδα της GigaOm να δοκιμάσει το νέο Microsoft Teams και κάνει λόγο για διπλάσια ταχύτητα στο άνοιγμα, διπλάσια ταχύτητα στην είσοδο σε κάποια τηλεδιάσκεψη, σχεδόν διπλάσια ταχύτητα στην εναλλαγή από κανάλι σε κανάλι, μισή κατανάλωση μνήμης RAM και έως 70% μικρότερη δέσμευση στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής του χρήστη.

Επιπλέον, η Microsoft αναλύει πλήρως τα νέα χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις, αλλά ξεχωρίζουν ιδιαίτερα οι τρομερά απλοποιημένες ενέργειες για το σύστημα ειδοποιήσεων, την αναζήτηση, τα μηνύματα και τα κανάλια, τις custom ομαδικές συνομιλίες, τα διαδραστικά emoji και τις threaded συνομιλίες, αλλά και την βελτίωση της εμπειρίας που βιώνει ο χρήσης όταν επιχειρεί να εισέλθει και όταν βρίσκεται μέσα σε μια τηλεδιάσκεψη (π.χ. 3D avatar, gallery view, screen sharing).

Οι χρήστες μπορούν πλέον να παραμένουν συνδεδεμένοι μόνιμα στην υπηρεσία ανεξάρτητα από την συσκευή που χρησιμοποιούν τη δεδομένη στιγμή, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις παντού και να τις βλέπουν όλες για κάθε λογαριασμό που διατηρούν. Ακόμη, έχει προστεθεί και Speaker Coach που σου παρέχει κατ’ ιδίαν συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχεις στη συζήτηση είτε σε πραγματικό χρόνο, είτε μετά την ολοκλήρωση της.

Η public preview έκδοση του νέου Microsoft Teams είναι διαθέσιμη για υπολογιστές Windows και σύντομα θα ανοίξει και για υπολογιστές Mac. Το ευρύτερο λανσάρισμα της υπηρεσίας θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στο 2023.

[Microsoft]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή