Μόνο οι πιστοποιημένοι λογαριασμοί θα εμφανίζονται στο αλγοριθμικό feed

1


Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από τότε που ο Elon Musk έφερε τα πάνω κάτω στον κόσμο των social media ξεκινώντας την καμπάνια του για την εξαγορά της Twitter έναντι $44 δισ. Από τότε ακολούθησαν πολλά επεισόδια για να καταλήξουμε πλέον σε δύο συμπεράσματα: ότι ο ίδιος το έχει μετανιώσει πικρά (σ.σ. κάνει λόγο για μείωση της αξίας του στο μισό) και ότι η Twitter θα πρέπει να βρει τρόπους να ορθοδοπήσει οικονομικά για να συνεχίσει να υπάρχει.

Για το πρώτο συμπέρασμα τα πράγματα είναι απλά. Ας πρόσεχε. Για το δεύτερο βλέπουμε μια σειρά προσπαθειών της εταιρείας να αυξήσει την κερδοφορία της, και για την ώρα το βάρος πέφτει στο συνδρομητικό πακέτο Twitter Blue. Το τελευταίο έχει ανοίξει πλέον για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο προσφέροντας ορισμένα προνόμια, όπως το περίφημο μπλε τικ πιστοποίησης του λογαριασμού και το edit button.

Παρόλα αυτά, το κοινό δεν έχει «τσιμπήσει» το τυράκι του Twitter Blue και πλέον αναζητώνται τρόποι που θα ωθήσουν τους χρήστες στο να γίνουν συνδρομητές. Ένας από αυτούς έγινε γνωστός πριν από λίγη ώρα, με την Twitter να ανακοινώνει επίσημα ότι δεν θα εμφανίζονται tweets από μη πιστοποιημένους λογαριασμούς ως προτεινόμενα στο αλγοριθμικό feed των χρηστών (το For You), άρα όποιος επιθυμεί να κερδίσει νέους followers και να αυξήσει το reach του θα πρέπει να γίνει συνδρομητής στο Twitter Blue.

Το νέο μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Απριλίου 2023 και ο Elon Musk δικαιολογεί την κίνηση της εταιρείας αναφέροντας ότι αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να καταπολεμηθούν τα προηγμένα AI bots που λυμαίνονται την πλατφόρμα. Παράλληλα τόνισε πως θα έχουν δικαίωμα ψήφου στα διάφορα polls που διεξάγονται μέσω Twitter μόνο οι πιστοποιημένοι λογαριασμοί.

Το Twitter Blue ξεκλειδώνει ορισμένα προνόμια για όσους είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν €8/μήνα για την web έκδοση ή €11/μήνα για την mobile έκδοση (Android και iOS) της υπηρεσίας. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν η δυνατότητα επεξεργασίας των tweets μετά τη δημοσίευση τους (edit button), το μπλε τικ πιστοποίησης του λογαριασμού, η δυνατότητα δημοσίευσης videos διάρκειας έως 60 λεπτών, η δυνατότητα tweet με 4000 χαρακτήρες και η πιστοποίηση λογαριασμού μέσω SMS, ενώ γενικότερα εμφανίζονται πολύ λιγότερες διαφημίσεις στο χρονολόγιο του χρήστη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή