Διεθνής διαγωνισμός ραδιοερασιτεχνών στη μνήμη του πρώτου Έλληνα πιλότου που πέταξε πάνω από την Αττική | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

21


Ένας σημαντικός διεθνής διαγωνισμός ραδιοερασιτεχνών, ξεκινά με την έγκριση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στη μνήμη του πρώτου Έλληνα πιλότου που πέταξε πάνω από την Αττική.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό στις μπάντες των βραχέων κυμάτων με το ειδικό διακριτικό κλήσης SX1CAF (1 Century Air Force), η διάρκεια του οποίου είναι  από την 1η έως και την 31η Ιανουαρίου 2022. Ο διαγωνισμός αυτός γίνεται με την συνεργασία του διεθνούς Club ραδιοερασιτεχνών «5th Ocean». Σε αυτό το κλαμπ είναι εγγεγραμμένα 600 περίπου μέλη από ολόκληρο τον κόσμο που εκτός από αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες έχουν άμεση επαγγελματική σχέση με την αεροπορία ή τα αλεξίπτωτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διαγωνισμός είναι αφιερωμένος  στα 110 χρόνια από την πρώτη πτήση του στρατιωτικού αεροπλάνου Henry Farman III που πραγματοποιήθηκε από τον υπολοχαγό Δημήτριο Καμπέρο στις 13 Μαΐου 1912. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1883 και πέθανε το 1942 σε ηλικία 59 ετών από ασφυξία, λόγω διαρροής φωταερίου στο σπίτι του.

Μετά από 3ετή εκπαίδευση πτήσεων στη Γαλλία και μάλιστα ως αξιωματικός του πεζικού ήταν ο πρώτος που πέταξε πάνω από την Ελλάδα και συγκεκριμένα πάνω από την Αττική το πρώτο αεροπλάνο της πολεμικής μας αεροπορίας.

Οι ραδιοερασιτέχνες από όλο τον κόσμο που θα έρθουν σε επαφή με το ειδικό αυτό διακριτικό και θα εκπληρώσουν τους όρους του διαγωνισμού θα βραβευτούν με ειδικό δίπλωμα που παρουσιάζεται στην φωτογραφία.

Θα δοθεί επίσης ηλεκτρονική κάρτα επιβεβαίωσης λήψης σε όλους όσους συνομιλήσουν είτε ψηφιακά είτε με φωνή είτε με χειριστήριο Μορς. Ακόμη και για τους ακροατές των βραχέων υπάρχει ειδική βράβευση από τους διοργανωτές του διαγωνισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κάρτα και το δίπλωμα σχεδιάστηκαν με την ευγενική χορηγία φωτογραφικού υλικού από το Μουσείο Ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι 4 Έλληνες διοργανωτές ευχαριστούν τους αξιότιμους, αρχηγό του ΓΕΑ και τον διοικητή του Μουσείου Ιστορίας της πολεμικής αεροπορίας, για την σημαντική βοήθεια που τους παρείχαν στη φάση της προετοιμασίας του διαγωνισμού.

Οι Έλληνες ραδιοερασιτέχνες που ενεργοποίησαν τον διαγωνισμό είναι τα μοναδικά μέλη από την χώρα μας του διεθνούς Club ραδιοερασιτεχνών “5th Ocean”:

SV1AHH (Πολύδωρος Σταυρόπουλος),

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

SV1GGF (Γιώργος Πετράκης) και ο

SV3GLL (Ζαχαρίας Βελίσσαρης).

Στην ομάδα του διαγωνισμού έχει συμπεριληφθεί και ο SV1JFL (Σταύρος Παναγιωτόπουλος) όπου θα έχει την τεχνική επιμέλεια του award.

Η δωρεάν έκδοση των βραβείων θα γίνεται ηλεκτρονικά από την διαδικτυακή πλατφόρμα του Club:  https://hamlog.online/club/5ocean/ και με την συμπλήρωση των απαιτούμενων επαφών οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν το βραβείο τους από αυτήν την διεύθυνση. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή