Διευκολύνει ακόμη περισσότερο την πλοήγηση στα τούνελ

4


Όταν πρόκειται για εφαρμογές πλοήγησης στο λειτουργικό σύστημα Android, οι επιλογές είναι πολλές, αλλά το Google Maps παραμένει ένα από τα καλύτερα. Ενσωματώνεται άψογα στο Android Auto και η κυριαρχία του στην αγορά οφείλεται στον τέλειο συνδυασμό απλότητας και ακρίβειας. Ωστόσο, υπάρχει ένα ζήτημα, από το οποίο πάσχουν σχεδόν όλες οι εφαρμογές πλοήγησης, και αυτό είναι η πλοήγηση στα τούνελ. Το Google Maps για Android εισήγαγε μια νέα λειτουργία πλοήγησης σε σήραγγες που χρησιμοποιεί Bluetooth beacons.

Αν η διαδρομή σας περνάει μέσα από τούνελ, πιθανότατα γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εφαρμογές πλοήγησης κατά την υπόγεια διέλευση. Οι υπηρεσίες τοποθεσίας μέσα σε μια σήραγγα είναι σπάνια ακριβείς, και αυτό επειδή τα σήματα GPS δεν φτάνουν στο υπέδαφος. Το Waze, μια άλλη εφαρμογή πλοήγησης που ανήκει στην Google, εισήγαγε τα Bluetooth beacons για να εξαλείψει αυτό το πρόβλημα πριν από λίγο καιρό. Τα Bluetooth beacons βελτιώνουν την ακρίβεια θέσης σε σήραγγες χρησιμοποιώντας στρατηγικά τοποθετημένα σήματα Bluetooth για σάρωση και εντοπισμό θέσης, μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται επίσης σε ορισμένα εμπορικά κέντρα. Τα Waze Beacons βρίσκονται ήδη σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Παρίσι, το Ρίο, οι Βρυξέλλες, το Όσλο, το Σίδνεϊ, η Βοστώνη, η Πόλη του Μεξικού και άλλες. Όπως ανέδειξε για πρώτη φορά η ιστοσελίδα SmartDroid, το Google Maps συμμετέχει επιτέλους στο πάρτι, με την επιλογή Bluetooth tunnel beacons να έχει γίνει πλέον ευρέως διαθέσιμη στις ρυθμίσεις του.

Οι τακτικοί χρήστες των εφαρμογών πλοήγησης εξαρτώνται από την ακρίβεια των πληροφοριών που παρουσιάζονται. Όπως τονίζει το Waze Beacons Program, η παροχή ακριβών δεδομένων θέσης και γεγονότων σε πραγματικό χρόνο μέσα σε τούνελ είναι θέμα ασφάλειας των οδηγών. Η λειτουργία Bluetooth tunnel beacons είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά μπορεί να βρεθεί και να ενεργοποιηθεί στην ενότητα ” Driving Options” (Επιλογές οδήγησης) μέσα στα Settings (Ρυθμίσεις) > Navigation Settings (Ρυθμίσεις πλοήγησης). Το Google Maps περιγράφει τη λειτουργία ως εξής: “Σαρώστε για Bluetooth beacons για να βελτιώσετε την ακρίβεια εντοπισμού σε σήραγγες”. Όταν την ενεργοποιείτε, πρέπει να δώσετε στο Google Maps την άδεια να βρίσκει και να συνδέεται με κοντινές συσκευές.

Οι Χάρτες Google είναι ο συγκυβερνήτης που δεν θα σας κοιμηθεί ποτέ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ή μιας μετακίνησης. Είναι ένα σπουδαίο εργαλείο που μπορείτε να έχετε εκτός από μερικές από τις άλλες αγαπημένες μας ταξιδιωτικές εφαρμογές. Η λειτουργία Bluetooth tunnel beacons μπορεί να έχει ήδη καταστεί διαθέσιμη σε ορισμένους, καθώς άρχισε να εμφανίζεται για πρώτη φορά τον Οκτώβριο, αλλά μόλις τώρα γίνεται ευρέως διαθέσιμη. Ωστόσο, όσοι διαθέτουν iPhone ίσως χρειαστεί να περιμένουν λίγο περισσότερο.



Πηγή