Δυνατότητα μεταφοράς του προφίλ σου σε νέο λογαριασμό

0


Εδώ και μερικές εβδομάδες έχει επεκταθεί η νέα πολιτική της Netflix για την καταπολέμηση του password sharing, με την εταιρεία να χρεώνει ξεχωριστά κάθε χρήστη που μοιράζεται τον ίδιο λογαριασμό, αλλά προφανώς ο απώτερος σκοπός της είναι να πείσει τους μέχρι πρότινος «τζαμπατζήδες» να δημιουργήσουν δικό τους ξεχωριστό λογαριασμό στην πλατφόρμα.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν αυτούσιο το προφίλ τους από έναν λογαριασμό σε έναν καινούργιο, έτσι ώστε να μην χαθεί το ιστορικό παρακολούθησης, οι προσωποποιημένες προτάσεις, τα αποθηκευμένα games, οι λίστες και οι ρυθμίσεις του προφίλ τους.

Η Netflix ενημερώνει σταδιακά τους χρήστες για το εργαλείο Profile Transfer μέσω email. Για να ξεκινήσεις την διαδικασία θα πρέπει να μεταφερθείς στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας, να αφήσεις τον κέρσορα επάνω στην εικόνα προφίλ και να επιλέξεις το «Transfer Profile» από το μενού που θα εμφανιστεί. Σημειώστε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορείς να μεταφέρεις το προφίλ σου στον λογαριασμό κάποιου άλλου χρήστη αν σε προσθέσει στα έξτρα προφίλ του δικού του λογαριασμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει την εφαρμογή της νέας πολιτικής στην Ελλάδα, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί και στην χώρα μας. Η αλήθεια είναι ότι η Netflix είδε αρκετούς συνδρομητές να αποχωρούν από την πλατφόρμα τις τελευταίες εβδομάδες, όχι όμως στον βαθμό που περίμενε ακόμα και η ίδια.

[Netflix]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή