Ειδικά βελτιστοποιημένη έκδοση για foldables

2


Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι χρήστες του Instagram ζητούν από τη Meta να δημιουργήσει μια βελτιστοποιημένη έκδοση της δημοφιλούς πλατφόρμας για tablets, αλλά η εταιρεία δεν τους κάνει του χατίρι τονίζοντας πως δεν αποτελεί προτεραιότητα για την ίδια. Παρόλα αυτά, και προς έκπληξη όλων, η Meta λάνσαρε μια νέα έκδοση του Instagram με περιβάλλον χρήσης ειδικά προσαρμοσμένο για foldables!

Το συγκεκριμένο λανσάρισμα έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με την έλευση του Samsung Galaxy Z Fold5, το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε είναι και το πρώτο που υποστηρίζει τη νέα εμφάνιση του Instagram για μεγαλύτερες οθόνες. Η πρώτη σοβαρή αλλαγή έχει να κάνει με την μπάρα πλοήγησης στις διάφορες ενότητες, που μεταφέρεται από το κάτω μέρος στην αριστερή πλευρά και να αποκτάς πρόσβαση στα Home, Search, New Post, Reels, Profile, Notifications και DMs, ενώ τα Stories παραμένουν σταθερά στο επάνω μέρος. Επίσης, το κεντρικό feed δείχνει τις φωτογραφίες και τα videos με σχετικά μεγαλύτερο μέγεθος απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει. Σε ό,τι αφορά τα Reels, αυτά εμφανίζονται με μαύρες μπάρες στις πλευρές, ενώ τα Likes, Comments και Shares τα βλέπουμε στη δεξιά πλευρά του video.

Η αρχή έγινε μεν με το Galaxy Z Fold5, ωστόσο, περιμένουμε πως θα δούμε το foldable friendly Instagram και σε άλλες αντίστοιχες συσκευές στο κοντινό μέλλον.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή