Ενα σούπερ γκάτζετ για όσους ξέχασαν πως είναι να ξυρίζεσαι μετά το απολυτήριο | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

6


Γιατί κάποια πράγματα στη ζωή δεν θέλουν κόπο, αλλά θέλουν σίγουρα τρόπο. Κι αυτός είναι θερμαινόμενος και απολαυστικός.

Στη θέα του ξυραφιού ή για να ακριβολογούμε, στην κόψη του ξυραφιού, ξυπνούν πάντοτε μνήμες από την εποχή που ηχούσε το εγερτήριο στο στρατόπεδο. Κρύο νερό, αχάραγα και λιγοστός χρόνος. Το αποτέλεσμα; Η επιδερμίδα ερεθίζεται και η φαγούρα σταματά μόνο λίγη ώρα πριν ξεκινήσει και πάλι ο φαύλος κύκλος… ο ήλιος ανατέλλει, ας πούμε γιατί όταν υπηρετείς τη μαμά πατρίδα συχνά ξυπνάς πριν την ανατολή του ήλιου και βρίσκεσαι πάλι αντιμέτωπος με την λεπίδα και το κρύο νερό.

Χρόνια αξυρισιάς…

Έχουν περάσει χρόνια από τότε, μην ρωτήσετε πόσα, αλλά, θέλετε το στιλ, λίγο εκείνες οι κακές αναμνήσεις, το ξυράφι βγήκε τελείως από τη ζωή μου. Ως την ημέρα που ήρθε στο γραφείο ένα νέο προϊόν. Γνωστός γκατζετάκιας, τρελάθηκα στην ιδέα. Το ξυράφι έμοιαζε όμοιο με άλλες μηχανές ξυρίσματος, όμως ξεχώριζε κάτω από τις λεπίδες μια χάλκινη μεταλλική πλάκα.

H Heated Razor Blade της Gillette πάνω στην φουτουριστική βάση της

Άνοιξα τη συσκευασία που έμοιαζε με γυαλιστερό, καλοφτιαγμένο δώρο του Άη Βασίλη. Η στρογγυλή βάση μου θύμισε φουτουριστικό αντικείμενο, ενώ ο ενθουσιασμός μου μεγεθύνθηκε όταν ακουμπώντας τη λαβή του ξυραφιού αυτή στάθηκε όρθια σαν να αιωρείται και λευκός φως (may the force be with you) φώτισε δύο λαμπερούς δακτύλιους.

Όσο το Heated Razor φόρτιζε, διάβασα μονορούφι τις οδηγίες χρήσης. Δεν ήταν και τίποτα δύσκολο. Ένα κουμπί καθορίζει την ένταση της ζέστης. Α, ζέστη την ώρα που ξυρίζεσαι, χωρίς να έχει ανάψει θερμοσίφωνα με την τσίμπλα στο μάτι.

Μια θερμαινόμενη πλάκα κάνει όλη τη διαφορά

Η πλάκα θερμαίνεται σε δευτερόλεπτα και ακουμπά την επιδερμίδα σαν να την προετοιμάζει για βαθύ ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς. Μου θύμισε ταινία από το παλιό ελληνικό σινεμά, που ο μπαρμπέρης τύλιγε το πρόσωπο του πελάτη με μια ζεστή νοτισμένη πετσέτα.

Το συνηθισμένο look πριν το ξύρισμα
Το συνηθισμένο look πριν το ξύρισμα

Πάτησα την υψηλή θερμοκρασία, στους 50 βαθμούς (έχει επιλογή και για πιο χαμηλή) και ξεκίνησα να ξυρίζομαι. Φυσικά, πέραν της θερμότητας καθοριστικό ρόλο για ένα… αναίμακτο ξύρισμα παίζουν και οι λεπίδες. Πέντε λεπίδες ξυρίζουν βαθιά τα σημεία του προσώπου με ένα πέρασμα. Από τον ενθουσιασμό μου είχα ξεχάσει τελείως πόσα χρόνια είχα να δω το πρόσωπο μου καθαρό από γένια.

Η αλλαγή στο πρόσωπο μετά το ξύρισμα με την heated razor blade
Η αλλαγή στο πρόσωπο μετά το ξύρισμα με την heated razor blade

Διαβάζω πως η μηχανή της Gillete, έχει βραβευτεί ως “Engadget’s People’s Choice” στα Consumer Electronics Show 2019. Η δοκιμή άλλωστε με έπεισε πως κάποιος με «εφιαλτικές μνήμες» από παγωμένα ξυρίσματα θα έδινε στο γκάτζετ αυτό της προσωπικής υγιεινής, άριστα 10.

Δεν μπορώ να πω πως θα συνεχίσω να ξυρίζομαι καθημερινά, η έξις είναι μεγάλο πράγμα και έχω μάθει να ζω με τη γενειάδα μου. Πλέον έχω όμως έναν πολύ καλό σύμμαχο για να τελειοποιώ τις γραμμές των γενιών στο πρόσωπο και να μην ανησυχώ για εξανθήματα, κοκκινίλες και κοψίματα.





Πηγή