Επίσημα με νέο επεξεργαστή και πρωτοποριακή λειτουργία double tap

16


Το πολυαναμενόμενο Apple Event ξεκίνησε με την εταιρεία να παρουσιάζει ιστορίες ανθρώπων από όλο τον κόσμο που εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζωή χάριν στις χρήσιμες λειτουργίες και τις πολύτιμες προειδοποιήσεις του Apple Watch, όπως το Fall Detection και το Emergency SOS via Satellite.

Στη συνέχεια ο Tim Cook επιβεβαίωσε ότι η εκδήλωση αφορά τα νέα Apple Watch Series 9 και iPhone 15 Series, ωστόσο, προτού περάσει στην παρουσίαση τους αναφέρθηκε για λίγο στα νέα Mac της εταιρείας που αποκαλύφθηκαν στο WWDC 2023 τον περασμένο Ιούνιο, όπως και στο φουτουριστικό Vision Pro που περιμένουμε στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους. Η αλήθεια είναι ότι ξαφνιαστήκαμε λίγο με τις αναφορές του CEO της εταιρείας, καθότι έμοιαζε με μια υπενθύμιση – διαφήμιση των νέων προϊόντων.

Ας περάσουμε, όμως, στα νέα Apple Watch Series 9. Η αρχή γίνεται με τον νέο επεξεργαστή S9 της εταιρείας με 5.6 δισ. περισσότερα τρανζίστορ, 4x core Neural μονάδα, 30% ταχύτερη GPU και καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά για να προσφέρει αυτονομία μίας ολόκληρης ημέρας (…). Χάριν στο ενισχυμένο σύστημα ασφαλείας, η Apple ανοίγει την πρόσβαση στις λειτουργίες υγείας μέσω του ψηφιακού βοηθού Siri.

Από πλευράς λειτουργιών, η Apple υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στον εντοπισμό θέσης, έξυπνη επικοινωνία με άλλες συσκευές του οικοσυστήματος όταν βρίσκονται κοντά, η οθόνη προσφέρει φωτεινότητα από 1 έως 2000nits (!), ενώ για πρώτη φορά έρχεται η λειτουργία double tap με τον αντίχειρα και τον δείκτη για να απαντάς/απορρίπτεις κλήσεις, να σταματάς/ξεκινάς αναπαραγωγή, να σιγήσεις το ξυπνητήρι κλπ.

Μετά είχαμε ένα ενδιαφέρον διάλειμμα για τις περιβαλλοντικές ανησυχίες της εταιρείας, οι οποίες είναι αρκετά αξιέπαινες και δείχνουν ότι έχει πάρει στα σοβαρά τις εξαγγελίες της για καθολική πράσινη λειτουργία της εταιρείας μέχρι το 2030.

Σε εξέλιξη…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή