Επίσημα με φωτεινότερη οθόνη, νέο επεξεργαστή και λειτουργία double tap

20


Εκτός από το νέο Apple Watch Series 9, η εταιρεία προχώρησε και στα αποκαλυπτήρια του δεύτερης γενιάς Apple Watch Ultra, το οποίο δεν διαφέρει εμφανισιακά από το περυσινό μοντέλο, αλλά έρχεται με βελτιωμένες λειτουργίες, υποστήριξη του πρωτοποριακού double tap και τον νέο επεξεργαστή S9 SiP της εταιρείας.

Ξεκινώντας από τον επεξεργαστή, το S9 SiP χαρακτηρίζεται ως το πιο ισχυρο chipset που έχουμε δει ποτέ σε smartwatch και χάριν σε αυτό έγιναν σημαντικές βελτιώσεις σε όλο το σύστημα, ενώ ξεκλειδώνουν νέες δυνατότητες, όπως το double tap και η on-device λειτουργία του ψηφιακού βοηθού Siri με ασφαλή πρόσβαση στις πληροφορίες που αφορούν την υγεία του χρήστη. Επιπλέον, το Apple Watch Ultra 2 διαθέτει και 4-core Neural Engine που επεξεργάζεται διαδικασίες μηχανικής μάθησης σε διπλάσια ταχύτητα σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

Σχετικά με την λειτουργία double tap, είναι το νέο μαγικό που κατάφερε η εταιρεία καθώς το Apple Watch Ultra 2 (όπως και το Apple Watch Series 9) αναγνωρίζει το άγγιγμα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη του χρήστη για να εκτελέσει διάφορες ενέργειες, όπως να απαντήσει/απορρίψει μια κλήση, να σιγήσει το ξυπνητήρι, να ενεργοποιήσει τη Siri, να τραβήξει φωτογραφία από το iPhone μέσω του Camera Remote κλπ.

Ακόμη, το Apple Watch Ultra 2 έρχεται με ακόμα πιο φωτεινή οθόνη που φτάνει στα 3000nits ή 50% περισσότερο από την προηγούμενη γενιά, προκειμένου να έχεις απόλυτη ευκρίνεια ακόμα και στο πιο έντονο φως της ημέρας, ενώ στο σκοτάδι χαμηλώνει μέχρι το 1 nits για να μην κουράζει τα μάτια και τους γύρω σου.

Φυσικά, η κατασκευή παραμένει ανθεκτική στις πιο σκληρές συνθήκες από 500m κάτω από την θάλασσα έως τα 9000m που ξεπερνούν τις υψηλότερες κορυφές του πλανήτη μας. Η αυτονομία του παραμένει στα ίδια επίπεδα, δηλαδή 36 ώρες για συνηθισμένη χρήση και έως 72 ώρες στο Low Power Mode.

Το Apple Watch Ultra 2 θα είναι διαθέσιμο από τις 22 Σεπτεμβρίου 2023 στα $799.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή