Αυτό είναι το νέο iPhone 15 -Με νέο φορτιστή USB-C, διαστημικές επιδόσεις και κάμερα -Ξεκινά από 799$

15


Το νέο iPhone 15 αποκάλυψε η Apple το βράδυ της Τρίτης, σε μια παρουσίαση όπου ανακοινώθηκε ότι αλλάζει ο φορτιστής, μεταξύ άλλων.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό, η Apple ανακοίνωσε ότι το νέο μοντέλο του δημοφιλούς smartphone, το iPhone 15, δεν θα χρησιμοποιεί τον φορτιστή με θύρα τύπου «Lightning», αλλά θα κάνει τη μετάβαση στη θύρα USB-C. Το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus ξεκινούν από $799 και $899 αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μια απόφαση που ακολουθεί ανακοινώσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις οποίες μέχρι το φθινόπωρο του 2024 ο φορτιστής Type-C θα γίνει η κοινή θύρα φόρτισης για όλα τα κινητά τηλέφωνα, τα tablet και τις κάμερες στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι το iPhone 15 θα έχει νέα κάμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μέγιστη φωτεινότητα σε εξωτερικούς χώρους φτάνει τα 2.000 nits, η οποία είναι δύο φορές πιο φωτεινή από την αντίστοιχη του περσινού μοντέλου. Τα δύο μεγέθη οθόνης είναι 6,1 και 6,7 ίντσες.

Το iPhone 15 διαθέτει οθόνη OLED Super Retina XDR, με υποστήριξη Dolby Vision, με τη μέγιστη φωτεινότητα HDR να φτάνει τα 1.600 nits.

Το βασικό μοντέλο iPhone 15 θα υιοθετήσει το «Dynamic Island» που παρουσιάστηκε στο περσινό iPhone 14 Pro.

Η παρουσίαση έδειξε iPhone σε ροζ, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μαύρο χρώμα.Η Kaiann Drance, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ προϊόντων iPhone, παρουσίασε τα νέα μοντέλα.

«Σήμερα, προωθούμε ακόμα περισσότερο αυτό που αγαπούν οι χρήστες στο iPhone», είπε ο Cook.

Το iPhone 15 διαθέτει κεραμική ασπίδα για την προστασία της οθόνης του.

Το περίβλημα του iPhone 15 χρησιμοποιεί 75 τοις εκατό ανακυκλωμένο αλουμίνιο και για πρώτη φορά 100% ανακυκλωμένο κοβάλτιο στην μπαταρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το A16 Bionic του iPhone 14 Pro θα χρησιμοποιείται και στα νέα iPhone 15 και iPhone 15 Plus.

Το iPhone 15 χρησιμοποιεί ένα μοντέλο μηχανικής εκμάθησης που δίνει προτεραιότητα στη φωνή του χρήστη, με λειτουργία απομόνωσης φωνής σε θορυβώδη περιβάλλοντα.

Το iPhone 15 Pro

Η Apple παρουσίασε το νέο iPhone 15 Pro, επίσης, που έρχεται σε δύο μεγέθη: 6,1 ιντσών και 6,7 ιντσών. Το μοντέλο διατίθεται σε τέσσερα νέα χρώματα: μαύρο, λευκό, μπλε και φυσικό τιτάνιο.

Εκτός από το νέο υλικό, το iPhone 15 Pro φέρνει ένα νέο προσαρμόσιμο κουμπί “action button” στο πλάι του τηλεφώνου και ένα βελτιωμένο τσιπ “A17 Pro” στο εσωτερικό του.

Το κουμπί αντικαθιστά τον διακόπτη σίγασης στο πλάι του τηλεφώνου από προεπιλογή, αλλά μπορεί να αλλάξει για να κάνει άλλες λειτουργίες, όπως να ανοίγει την κάμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο τσιπ έχει “επιδόσεις επόμενου επιπέδου”, δήλωσε η Apple, με βελτιώσεις που περιλαμβάνουν δραματικά ανώτερη απόδοση γραφικών. Η Apple υποστήριξε ότι η συσκευή αποτελεί ένα “νέο κεφάλαιο στις επιδόσεις του iPhone” και εστίασε ιδιαίτερα στις επιδόσεις σε βιντεοπαιχνίδια που θα επιτρέπει το νέο τσιπ.

Όπως και το φθηνότερο iPhone 15, το 15 Pro θα έχει επίσης θύρα φόρτισης USB-C. Στο μοντέλο Pro, αυτό επιτρέπει ταχύτητες USB 3, δήλωσε η Apple.

Το iPhone 15 Pro διαθέτει μια πιο προηγμένη κύρια κάμερα 48-MP, το «καλύτερο σύστημα κάμερας μέχρι σήμερα» για την Apple.

Το iPhone 15 Pro θα ξεκινά από 999 δολάρια, ενώ το Pro Max θα ξεκινά από 1.199 δολάρια, με αποθηκευτικό χώρο 256 GB σε αυτό το βασικό επίπεδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή