Επιδότηση 360 ευρώ για οπτική ίνα μέχρι την πρίζα της επιχείρησης, μέσω της δράσης Superfast Βroadband | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

11


Ο κορωνοϊός ήρθε ξαφνικά στη ζωή όλων ανατρέποντας τα δεδομένα της καθημερινότητας μας. Μεταξύ άλλων ανέδειξε την ανάγκη των επιχειρήσεων για υπερυψηλές ταχύτητες, με την τηλεργασία και τα video conferences να γίνονται η νέα κανονικότητα.

Η περίοδος του lockdown έκανε φανερό ότι οι οπτικές ίνες -το λεγόμενο FTTH- και τα ψηφιακά εργαλεία- είναι πλέον ζωτικής σημασίας για την απρόσκοπτη λειτουργία των ελληνικών επιχειρήσεων, για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους.

Τα στοιχεία από την ιδιαίτερη αυτή περίοδο, δείχνουν ότι οι πωλήσεις μέσω Ίντερνετ εκτοξεύτηκαν, ενώ οι καταναλωτές συνεχίζουν να στρέφονται στα e-shops για τις αγορές τους, αποφεύγοντας έτσι τις φυσικές επαφές στα καταστήματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, το ηλεκτρονικό εμπόριο σημείωσε τον μήνα Μάιο, ρυθμό ανάπτυξης 107% σε σχέση με τον αντίστοιχο διάστημα του 2019 και παραπάνω από τετραπλάσιος από την αρχή του 2020.

Επιδότηση €360 και για τις επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αυτό και λόγω της αυξημένης ανάγκης για υπερυψηλές ταχύτητες Ίντερνετ, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρέχει σε επιχειρήσεις, ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360 για σύνδεση FTTH, μέσα από τη δράση Superfast Broadband.

Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων με €13/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €48. Για τη διαθεσιμότητα, τους δικαιούχους και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr

Για τις επιχειρήσεις σε περιοχές που έχουν πρόσβαση σε FTTH, η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed Basic & Full Pack, παρέχοντας 100% εγγυημένες ταχύτητες 100 & 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον σε 1Gbps. 

COSMOTE Fiber: 180.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις με πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα

Εντωμεταξύ, σε 180.000 ανέρχονται πλέον τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις με πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα που φτάνει μέχρι το κτίριο, για εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200Mbps, μέσω του COSMOTE Fiber. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, προστέθηκαν 30.000 νέες γραμμές FTTH, μια αύξηση 20% σε σχέση με τα τέλη του 2019, παρά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Στόχος του Ομίλου ΟΤΕ είναι το FTTH να γίνει διαθέσιμο σε περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2020. Το δίκτυο θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.





Πηγή