Επισημάνσεις για το AI περιεχόμενο σε Facebook, Instagram και Threads

0


Η Meta επικαιροποιεί την πολιτική της για το περιεχόμενο που παράγεται με Τεχνητή Νοημοσύνη και θα προσθέσει την ετικέτα “Made with AI” από τον Μάιο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η πολιτική θα ισχύει για το περιεχόμενο στο Instagram, το Facebook και το Threads.

Αναγνωρίζοντας ότι η τρέχουσα πολιτική της είναι “πολύ περιορισμένη”, η Meta αναφέρει ότι θα αρχίσει να επισημαίνει όλο και περισσότερο περιεχόμενο video, ήχου και εικόνας ως περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί με AI. Οι ετικέτες θα τοποθετούνται είτε όταν οι χρήστες αποκαλύπτουν τη χρήση εργαλείων AI είτε όταν η Meta ανιχνεύει “δείκτες εικόνας AI κατά τα πρότυπα της βιομηχανίας“, αν και η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα ανίχνευσης.

Οι αλλαγές ενημερώνονται από τις συστάσεις και τα σχόλια του Συμβουλίου Εποπτείας της Meta και επικαιροποιούν την πολιτική χειραγωγημένων μέσων που δημιουργήθηκε το 2020. Η παλιά πολιτική απαγορεύει τα videos που δημιουργήθηκαν ή επεξεργάστηκαν με τη χρήση εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης που κάνουν ένα άτομο να πει κάτι που δεν είπε, αλλά δεν καλύπτει το ευρύ φάσμα περιεχομένου που δημιουργήθηκε με Τεχνητή Νοημοσύνη και έχει κατακλύσει πρόσφατα το Διαδίκτυο.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, οι άνθρωποι έχουν αναπτύξει άλλα είδη ρεαλιστικού περιεχομένου που δημιουργείται από Τεχνητή Νοημοσύνη, όπως ήχο και φωτογραφίες, και αυτή η τεχνολογία εξελίσσεται γρήγορα“, έγραψε η Meta σε ανάρτηση στο blog. “Όπως σημείωσε το Διοικητικό Συμβούλιο, είναι εξίσου σημαντικό να αντιμετωπιστεί η χειραγώγηση που δείχνει ένα άτομο να κάνει κάτι που δεν έκανε“.

Η Meta αλλάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το υλικό που παράγεται από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Από τον Ιούλιο, θα σταματήσει να αφαιρεί υλικό που δημιουργείται από Τεχνητή Νοημοσύνη και δεν παραβιάζει άλλες κατευθυντήριες γραμμές της κοινότητας. Αυτό, επίσης, προήλθε από το Συμβούλιο Εποπτείας, το οποίο συνέστησε την εισαγωγή μεγαλύτερου πλαισίου αντί του περιορισμού του περιεχομένου. Το υλικό που παραβιάζει άλλους κανόνες, όπως οι πολιτικές σχετικά με τον εκφοβισμό, την παρέμβαση στους ψηφοφόρους και την παρενόχληση, θα εξακολουθεί να αφαιρείται ανεξάρτητα από το αν δημιουργήθηκε με τη χρήση εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης.

[Meta]



Πηγή