Επιτρέπει την άμεση λήψη screenshot από videos του YouTube

10


Η Google καθιστά ακόμα πιο εύκολη τη δυνατότητα λήψης screenshot από videos μέσω του Chrome browser, καθώς η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης εισάγει την λειτουργία Copy Video Frame με ένα δεξί κλικ επάνω στο video που αναπαράγεται τη δεδομένη στιγμή. Ο χρήστης μπορεί να πατήσει παύση σε οποιαδήποτε στιγμή και στη συνέχεια με ένα δεξί κλικ θα δει την επιλογή Copy Video Frame στο pop-up παράθυρο.

Επιλέγοντας το Copy Video Frame μπορείς στη συνέχεια να επικολλήσεις το συγκεκριμένο στιγμιότυπο του video μέσα σε αρχείο Google Docs, όπως και σε άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες (π.χ. το Notes και το Pages της Apple), αλλά δεν προσφέρει αυτόματα τη δυνατότητα αποθήκευσης στο desktop.

Από τις δικές μας δοκιμές σε YouTube, Vimeo, Dailymotion, X (Twitter) και Facebook παρατηρήσαμε ότι λειτουργεί μόνο στο YouTube, τουλάχιστον για την ώρα. Ενδεχομένως στο μέλλον θα δούμε να το υποστηρίζουν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες, ενώ σίγουρα θα θέλαμε να προστεθεί η δυνατότητα άμεσης αποθήκευσης.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή