Σχεδιάζει την συλλογή βιομετρικών πληροφοριών και του ιστορικού απασχόλησης

1


Η X Corp. ανανέωσε τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας X (πρώην Twitter) και στον τομέα περί ιδιωτικότητας των χρηστών έχουν προστεθεί νέες αναφορές που υποδεικνύουν ότι σκοπεύει να συλλέξει βιομετρικά στοιχεία, ιστορικό εκπαίδευσης και τον τομέα εργασίας από τους χρήστες του.

Συγκεκριμένα, σημειώνονται τα παρακάτω:

Βιομετρικές Πληροφορίες: Εάν ο χρήστης δώσει την συγκατάθεση του, ενδέχεται να συλλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε βιομετρικά στοιχεία για λόγους ασφαλείας και αναγνώρισης. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να συνδέσουμε τους λογαριασμούς με τους πραγματικούς κατόχους τους, καθώς και να αντιμετωπίσουμε τυχόν κακόβουλες ενέργειες πλαστοπροσωπίας για να καταστήσουμε την πλατφόρμα πιο ασφαλή.

Θέσεις εργασίας και προτάσεις: Ενδέχεται να συλλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε προσωπικές πληροφορίες (όπως ιστορικό απασχόλησης και εκπαίδευσης, γνώσεις και ικανότητες κλπ.) με σκοπό να προτείνουμε πιθανές θέσεις εργασίας. Οι πληροφορίες αυτές ενδέχεται να δοθούν σε πιθανούς εργοδότες όταν εκφράζετε το ενδιαφέρον σας για κάποια θέση εργασίας, έτσι ώστε οι εργοδότες να βρίσκουν τους κατάλληλους υποψήφιους, αλλά και για να σας δείχνουμε πιο σχετικές διαφημίσεις για αυτόν τον τομέα.

Με τις τελευταίες ενέργειες γίνεται σαφής η πρόθεση της X Corp. να μετατρέψει το X σε μια πλατφόρμα που θα κάνει τα πάντα. Ήδη γνωρίζουμε πως σύντομα θα μπορείς να αναζητήσεις εργασία μέσα από αυτήν (ανταγωνιστικό του LinkedIn), ενώ στα σχέδια τους υπάρχει και το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης συστήματος πληρωμών, γι’ αυτό χρειάζονται τα βιομετρικά στοιχεία για την ταυτοποίηση των χρηστών και την επικύρωση των πληρωμών τους.

Η νέα πολιτική της X Corp. θα τεθεί σε ισχύ από τις 29 Σεπτεμβρίου 2023.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή