Επιτυχημένη μεταφορά δεδομένων μέσω δικτύου 6G

18


Η LG μπορεί να πέταξε λευκή πετσέτα στην αγορά των smartphones, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αφήσει στην άκρη τις έρευνες για την ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς. Και όταν λέμε επόμενης εννοούμε το…6G! Η εταιρεία ήταν από τις πρώτες που ξεκίνησαν τις έρευνες για τα δίκτυα 6G, προτού καν αρχίσουν οι εμπορικές δοκιμές για τα 5G, και τώρα ανακοινώνει πως κατάφερε να μεταφέρει δεδομένα σε μικρή απόσταση μέσω δικτύου 6G THz (terahertz).

Σε συνεργασία με το ερευνητικό εργαστήριο Fraunhofer-Gesellschaft στη Γερμανία, η LG μετέδωσε ασύρματα δεδομένα από το Fraunhofer Heinrich Hertz Institute στο Berlin Institute of Technology, μια απόσταση περίπου 100 μέτρων. Δεν αναφέρει τον όγκο των δεδομένων και τον χρόνο που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η μεταφορά, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως σε προηγούμενη δοκιμή είχαν πιάσει ταχύτητα 48GB / second (!)

Είναι προφανώς υπερβολικά νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε τεκμηριωμένη κουβέντα για τα δίκτυα 6G, καθώς στην παρούσα εμβρυϊκή φάση υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί στην απόσταση μετάδοσης και απαιτείται πολύ ενέργεια για να ολοκληρωθεί η μεταφορά. Η LG αναπτύσσει τεχνικές ενίσχυσης του σήματος για να αυξηθεί το εύρος και να μειωθεί η ενεργειακή κατανάλωση, και παράλληλα γίνονται αντίστοιχες έρευνες από άλλους μεγάλους παίκτες της αγοράς.

Αν αναρωτιέστε πότε θα είναι έτοιμα τα δίκτυα 6G, τα οποία θεωρητικά θα προσφέρουν εκατοντάδες φορές μεγαλύτερες ταχύτητες από το 5G, η LG πιστεύει πως μέχρι το 2025 θα έχει οριστικοποιηθεί ένα παγκόσμιο πρότυπο και από το 2029 θα υπάρχουν οι πρώτες εμπορικά διαθέσιμες λύσεις. Αρκετά φιλόδοξο σενάριο, αλλά με τους ρυθμούς που τρέχουν τα πράγματα ίσως δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Στα δικά μας, ας ελπίσουμε ότι θα πιάσουμε κάποτε 4G σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[LG]





Πηγή