Οι ΗΠΑ σπεύδουν να διαγράψουν υλικό που δείχνει τους συμμάχους τους στο Αφγανιστάν

16


Οι Αμερικανικές Υπηρεσίες σπεύδουν να διαγράψουν όλες τις διαδικτυακές πληροφορίες που παρουσιάζουν φιλικές σχέσεις με Αφγανούς υπηκόους, καθώς έχουν επικρατήσει σοβαρές ανησυχίες ότι οι Ταλιμπάν θα επιδιώξουν αντίποινα εναντίον των ατόμων που έχουν την παραμικρή σχέση με τους Αμερικανούς.

Το Associated Press ανέφερε την Τρίτη ότι τα αμερικανικά υπουργεία Εξωτερικών και Γεωργίας, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν σε προσπάθειες να διαγράψουν κάθε είδους περιεχόμενο από ιστότοπους και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να καταλογιστεί ως απόδειξη συνεργασίας από τους Ταλιμπάν.

Για παράδειγμα, διεγράφη ένα άρθρο που περιλάμβανε φωτογραφίες από μία συνάντηση σε ένα δημαρχείο Αμερικανών αξιωματούχων και Αφγανών ηγετών και αγροτών. Πλέον, η σελίδα που φιλοξενούσε το άρθρο προβάλλει ως επισήμανση το «Access Denied», καθώς συντρέχει κίνδυνος για τη ζωή τους, επειδή παρευρέθησαν απλά στη συνάντηση.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή