Η αναζήτηση πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο με τα νέα εργαλεία της εταιρείας

10


Τον περασμένο μήνα ξεκίνησαν οι δοκιμές του περίφημου multisearch της Google που εμπλέκει στη διαδικασία της αναζήτησης ταυτόχρονα την εικόνα και το κείμενο με τη βοήθεια του εργαλείου Google Lens. Τώρα, στο πλαίσιο του συνεδρίου Google I/O 2022 η εταιρεία προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο χαρακτηριστικό που θεωρείται δικαίως μία από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις που έχουν γίνει ποτέ στη μηχανή αναζήτησης.

Καταρχάς, το multisearch επεκτείνεται με την προσθήκη του “Scene Exploration” χάριν στο οποίο το εργαλείο Google Lens θα έχει τη δυνατότητα να εξερευνεί τον περιβάλλοντα χώρο του χρήστη για να αναγνωρίσει αντικείμενα με τη βοήθεια της κάμερας του smartphone και να τα φιλτράρει σαν αποτελέσματα αναζήτησης σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον θα υπάρχει η επιλογή “near me” για να περιοριστεί η αναζήτηση στα πιο κοντινά καταστήματα.

Ως παράδειγμα η Google ανέφερε την αναζήτησή για μια βρύση κουζίνας. Ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει μια φωτογραφία για να ξεκινήσει την διαδικασία της αναζήτησης και με τη βοήθεια του multisearch να την ενισχύσει ζητώντας “ανταλλακτικό λάστιχο” και “near me” για να εντοπιστούν καταστήματα κοντά στην τοποθεσία του. Η αρχή θα γίνει αργότερα μέσα στο 2022 στην Αγγλική γλώσσα και αργότερα θα αρχίσει η υποστήριξη για περισσότερες.

Με το Scene Exploration θα μπορείς να χρησιμοποιείς την κάμερα του smartphone για να αναγνωριστούν αντικείμενα που «βλέπει» σε πραγματικό χρόνο. Απλά μετακινείς την κάμερα στον χώρο και συλλέγονται πληροφορίες για αυτά, οι οποίες παρουσιάζονται αναλυτικά μέσω του πολύ χρήσιμου εργαλείου.

Για παράδειγμα, μπορεί να βρίσκεσαι στο ράφι με τις σοκολάτες σε ένα supermarket, το οποίο προφανώς περιλαμβάνει πολλές ετικέτες. Το Google Lens αναγνωρίζει κάθε μία από αυτές και μάλιστα σου εμφανίζει και τυχόν κριτικές που έχουν γραφεί για τα προϊόντα από άλλους χρήστες. Από εκεί και πέρα μπορείς να φιλτράρεις τα αποτελέσματα με βάση τις υψηλότερες κριτικές ή με βάση τα προσωπικά γούστα σου (π.χ. να μην περιλαμβάνει ξηρούς καρπούς).

Η Google δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το Scene Exploration ως το «Ctrl + F» στον πραγματικό κόσμο! Αναμένεται και αυτό αργότερα μέσα στη χρονιά.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή