Το Google Pay μετονομάζεται και ενίσχυεται σημαντικά

17


Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η Google ανακοίνωσε πριν από λίγο στο συνέδριο Google I/O 2022 ότι μετονομάζει και πάλι την υπηρεσία Google Pay σε Google Wallet, μια αλλαγή που θα δούμε σε όλο τον κόσμο μέσα στο καλοκαίρι με νέο σχεδιασμό και πληθώρα νέων χαρακτηριστικών.

Η εταιρεία αναφέρει πως η εφαρμογή Google Pay θα αναβαθμιστεί αυτόματα στο νέο Google Wallet τόσο στις συσκευές Android όσο και στα smartwatches με Wear OS. Θα υποστηρίζει την εισαγωγή πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, boarding passes και κάρτες για μέσα μαζικής μεταφοράς, ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα, πιστοποιητικά εμβολιασμού, εισιτήρια εκδηλώσεων, κάρτες εισόδου σε χώρους εργασίας, κάρτες – κλειδιά ξενοδοχείων, αλλά και ψηφιακά κλειδιά για αυτοκίνητα. Δεν θα είναι διαθέσιμα όλα από την πρώτη ημέρα του λανσαρίσματος, αλλά η Google υπόσχεται πως θα προστεθούν σχετικά σύντομα.

Ειδικά για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού η εταιρεία αναφέρει πως ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει να αποθηκεύονται μόνο τοπικά στη συσκευή που χρησιμοποιούν (δεν θα συγχρονίζονται με τον λογαριασμό του χρήστη), ενώ για τα διπλώματα οδήγησης και τις ψηφιακές ταυτότητες θα υπάρχει σχετική προεργασία και συνεργασία με τις κατά τόπους κυβερνήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Google Pay θα παραμείνει ενεργό ως υπηρεσία πληρωμών και μάλιστα η Google προσθέτει τη δυνατότητα δημιουργίας εικονικού αριθμού πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας σε συνεργασία με τις Visa, American Express και Capital One (Mastercard αργότερα μέσα στη χρονιά). Χάριν σε αυτές οι χρήστες θα αποφεύγουν να μοιράζονται ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούν την κάρτα τους (π.χ. ο αριθμός CVV) τόσο για να γλιτώνουν χρόνο, όσο και για λόγους ασφαλείας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή