Η ΕΕ ίσως υποχρεώσει την Apple να επιτρέψει το sideloading εφαρμογών στο iOS

13


Η Apple έχει αποτελέσει παγκόσμιο θέμα συζήτησης σχετικά με τις αντι-μονοπωλιακές πρακτικές της στο App Store. Η αδυναμία των προγραμματιστών να παρέχουν εφαρμογές iOS εκτός του App Store υπήρξε ένα μακροχρόνια ζήτημα και η αιτία πολυάριθμων αγωγών μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters, η Apple έλαβε μία προειδοποίηση από την Margrethe Vestager, εκτελεστική αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ουσιαστικά κατηγορεί την εταιρεία ότι χρησιμοποίησε ζητήματα απορρήτου και ασφάλειας προς όφελος της, προκειμένου να αποφευχθεί ο ανταγωνισμός για το App Store.

Επιπλέον η Vestager διοχετεύει σημαντικό μέρος των ενεργειών της προς την επιβολή ενός νέου νόμου σχετικά τις ψηφιακές αγορές, ο οποίος θα περιλαμβάνει ένα σύνολο κανόνων που θα ωθήσουν την Apple να επιτρέψει το sideloading εφαρμογών στο περιβάλλον του App Store.

Προσφάτως ο Tim Cook εξήγησε γιατί δεν επιτρέπεται το sideloading εφαρμογών σε iOS συσκευές, δηλώνοντας ότι έγκειται στην απόλυτη προστασία των πελατών του αλλά η Vestager δεν φαίνεται να πτοείται.

«Νομίζω ότι οι πελάτες δεν θα εγκαταλείψουν ούτε την ασφάλεια ούτε το απόρρητο τους, εάν χρησιμοποιούν άλλο κατάστημα εφαρμογών ή εάν επιτραπεί το sideloading … Νομίζω ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας είναι ύψιστης σημασίας σημασία για όλους», δήλωσε η Vestager

Σημειώνεται ότι η πρόταση της Vestager είναι ανοιχτή προς τροποποιήσεις και θα πρέπει να εγκριθεί από πολλές χώρες της ΕΕ και από νομοθέτες προκειμένου να οριστικοποιηθεί και να δεσμεύσει νομικά την Apple να επιτρέπει εφαρμογές εκτός του App Store σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]



Πηγή