Η νέα εφαρμογή που κάνει πάταγο – Δείτε πώς θα ήσασταν αν είχατε γεννηθεί στην Αναγέννηση [εικόνες] | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

18


Εάν ποτέ θελήσατε να δείτε πώς θα μπορούσε να σας είχε ζωγραφίσει ο Ρέμπραντ ή ο Μιχαήλ Άγγελος, αυτή είναι η ευκαιρία σας χάρη σε μια νέα εφαρμογή που κάνει πάταγο.

Μια εβδομάδα μετά το απίστευτα μεγάλο ενδιαφέρον για την ρωσική εφαρμογή φωτογραφιών FaceApp, όπου μπορεί να δει κανείς πώς θα ήταν σε 20 ή σε 30 χρόνια, και την οποία δοκίμασαν διάσημοι και μη, τώρα κυκλοφορεί μια νέα εφαρμογή, τόσο δημοφιλής ξαφνικά, που «κράσαρε».

Η νέα εφαρμογή ονομάζεται AI Portraits και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αλλάξει την φωτογραφία κάποιου ώστε να μοιάζει με ένα πορτρέτο του 15ου αιώνα. Και μπορεί να μην έχει ρίξει το ίντερνετ ωστόσο έχει ξεπεράσει τα πάντα στον τομέα του. Ο ιστότοπος έπεσε για ώρες την Τετάρτη.

Ο Κιάνου Ριβς με την εφαρμογή AI Portraits

«Λόγω της συντριπτικής δημοτικότητας του σάιτ, είμαστε εκτός λειτουργίας σήμερα για συντήρηση» αναφέρει μια προειδοποίηση στην ιστοσελίδα.

Ο ΄Ελον Μασκ θα ήταν λίγο «αφρατούλης» στην Αναγέννηση

Κάντε το πρόσωπό σας έργο τέχνης

Τα AI Portraits χρησιμοποιούν δεδομένα από δεκάδες χιλιάδες έργα ζωγραφικής, που κυμαίνονται από την Αναγέννηση μέχρι την σύγχρονη εποχή. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από ερευνητές του MIT-IBM Watson AI Lab, και χρησιμοποιεί νευραλγικά δίκτυα για να παράγει ένα αντίγραφο «που μελετά τα παραδείγματα και προσπαθεί να τα μιμηθεί» σύμφωνα με το MIT Technology Review.

Μια κουκλάρα θα ήταν η Μπιγιονσέ ακόμη και στην περίοδο της Αναγέννησης

Σε αυτή την περίπτωση, συγκρίνει τις φωτογραφίες από 45.000 έργα ζωγραφικής στο πρόγραμμα από διάσημους καλλιτέχνες, όπως ο Τισιανός και ο Ρέμπραντ. Η τεχνολογία δημιουργεί επίσης ένα «διακριτικό», το οποίο κρίνει εάν ένα δεδομένο παράδειγμά είναι ψεύτικο.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει ένα κακό. Όπως λέει το MIT Technology Review: «Επειδή το χαμόγελο ήταν σπάνιο στα αναγεννησιακά πορτρέτα, η εφαρμογή αυτή δυσκολεύεται να αναγνωρίσει την χαρά σας αν βγάλετε μια χαμογελαστή selfie».

Ο Τζάρεντ Λέτο με την νέα εφαρμογή που κάνει πάταγο

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Τα AI Portraits λειτουργούν διαφορετικά από το FaceApp, το οποίο συγκέντρωσε αρκετό σκεπτικισμό σχετικά με την πολιτική του για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και για το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί στην Ρωσία.

Η εφαρμογή FaceApp σας δείχνει πώς θα ήσασταν σε 20 ή 30 χρόνια
Η εφαρμογή FaceApp σας δείχνει πώς θα ήσασταν σε 20 ή 30 χρόνια

Η πολιτική απορρήτου της νέας εφαρμογής λέει: «Η εικόνα σας θα αποσταλεί σε έναν διακομιστή IBM στην Αμερική, επεξεργασμένο από την IBM με μοναδικό σκοπό την δημιουργία ενός πορτρέτου σε αναγεννησιακό στυλ με βάση τις πληροφορίες από την εικόνα που ανεβάσατε και αμέσως θα διαγραφεί».





Πηγή