Η Apple κοιτάζει προς τα κρυπτονομίσματα

4


Ο CEO της Apple, Tim Cook, παρευρισκόμενος στο συνέδριο Dealbook των New York Times παρείχε ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το αν η εταιρεία σχεδιάζει να εντάξει τα κρυπτονομίσματα στις μεθόδους πληρωμής της, πώς βλέπει την επερχόμενη εγκαθίδρυση της επαυξημένης τεχνολογίας και της εικονικής πραγματικότητας αλλά συγχρόνως έθιξε και το πολυπόθητο ζήτημα της παράπλευρης φόρτωσης – γνωστό ως sideloading.

O Cook εξήγησε ότι έχει επενδύσει σε κρυπτονομίσματα και ότι έχει προβεί σε μια σχετική έρευνα επί του θέματος, ξεκαθαρίζοντας βέβαια ότι δεν δίνει κάποια επενδυτική συμβουλή.

Ερωτηθείς εν συνεχεία εάν η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα στο σύστημα πληρωμής μέσω του Apple Pay, όπως έχουν εφαρμόσει διάφορες τεχνολογικές εταιρείες, διευκρίνισε ότι επί του παρόντος η εταιρεία δεν σχεδιάζει να κάνει τα κρυπτονομίσματα μια αποδεκτή μέθοδο πληρωμής, στο προσεχές μέλλον τουλάχιστον. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «δεν θεωρώ ότι οι άνθρωποι αγοράζουν μετοχές της Apple για να έχουν έκθεση στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Ακόμη και εάν θέλουν να το κάνουν αυτό, μπορούν να επενδύσουν απευθείας στην κρυπτογράφηση με άλλα μέσα», είπε ο Cook, συμπληρώνοντας ότι όταν η εταιρεία εξετάσει εκτενώς το ζήτημα των κρυπτονομισμάτων και αποφασίσει να τα εντάξει με κάποιον τρόπο στο σύστημα της, θα ανακοινωθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αναφορικά με τα NFTs, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, ανέφερε ότι είναι αρκετά ενδιαφέροντα, αλλά θεωρεί ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να εξοικειωθεί το ευρύτερο κοινό με την έννοια και την ύπαρξη τους γενικότερα.

O Cook επίσης ήταν αρκετά ξεκάθαρος στην ερώτηση που σχετιζόταν με το θέμα του sideloading, εξηγώντας ότι οι άνθρωποι πριν αποφασίσουν να αγοράσουν ένα κινητό τηλέφωνο έχουν δύο επιλογές πλέον: συσκευή που επιτρέπει το sideloading και συσκευή που δεν το επιτρέπει. Εάν, λοιπόν, οι χρήστες επιθυμούν ένα περιβάλλον όπου επιτρέπεται η παράπλευρη φόρτωση εφαρμογών, μπορούν να αγοράσουν μια συσκευή Android, είπε.

Τέλος, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον νέο κόσμο της εικονικής πραγματικότητας που πλησιάζει, αλλά δεν σχολίασε ούτε τα πρόσφατα σχέδια της Meta, ούτε τις σχετικές ενέργειες της εταιρείας, αναφέροντας ότι η Apple προσπαθεί να μιλάει πολύ για το μέλλον.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]





Πηγή