PELAGOS FXD: Το νέο ρολόι της Tudor με την υπογραφή του Γαλλικού Ναυτικού -Ιδανικό για υποβρύχιες πλοηγήσεις | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

32


To νέο μοντέλο PELAGOS FXD της Tudor, σχεδιάστηκε με την συνεργασία μιας ειδικής μονάδας του Γαλλικού Ναυτικού, για υποβρύχιες πλοηγήσεις.

Από την δεκαετία του 50, όταν η Tudor δημιούργησε το πρώτο επαγγελματικό καταδυτικό μοντέλο, μέχρι την δεκαετία του 80, η εταιρία ήταν μόνιμος προμηθευτής του Γαλλικού Ναυτικού.

Σήμερα, η Tudor με το νέο μοντέλο Pelagos FXD, ανανεώνει την ιστορική συνεργασία με το Γαλλικό Ναυτικό. Το νέο μοντέλο είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο ρολόι που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους βατραχανθρώπους του Γαλλικού Ναυτικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι εξοπλισμένο με νέες τεχνολογικές προδιαγραφές για την Tudor. Όπως την περιστρεφόμενη διπλής κατεύθυνσης φωσφορίζουσα στεφάνη, με αντίθετη διαβάθμιση από τα 60 λεπτά στο 0, για να καλύπτει τις ειδικές ανάγκες της τεχνικής αντίστροφης μέτρησης στην υποβρύχια πλοήγηση.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό του Pelagos είναι το μονοκόμματο υφασμάτινο λουράκι με σύστημα στήριξης velcro, που προσφέρει ευελιξία και ευκολία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υποβρύχια πλοήγηση επιτρέπει στους δύτες να ακολουθήσουν ένα ειδικό δρομολόγιο στον βυθό. Επιτυγχάνεται με 2 δύτες σε ζευγάρι, δεμένους με έναν ιμάντα γνωστό ως ‘life line’’, που κάνουν καταδύσεις με την βοήθεια μιας μαγνητικής πυξίδας. Το νέο Pelagos, με την φωσφορίζουσα αντίθετης διαβάθμισης στεφάνη, δίνει την δυνατότητα στους δύτες να ξεκινούν νέες χρονομετρήσεις σε κάθε αλλαγή του δρομολογίου της πλοήγησης.

Ο αισθητικός σχεδιασμός του νέου μοντέλου είναι εμπνευσμένος από τα ιστορικά καταδυτικά μοντέλα της Tudor που χρησιμοποιήθηκαν από το Γαλλικό Ναυτικό. Το καντράν διαθέτει το ιστορικό χρώμα Navy Blue και τους φωσφορίζοντες δείκτες Snowflake της Tudor που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1969 για να αυξήσουν την φωτεινότητα σε συνθήκες περιορισμένου φωτός στον βυθό.

Η κεραμική στεφάνη είναι και αυτή σε χρώμα Navy Blue. H κάσα διαμέτρου 42mm, από τιτάνιο, είναι εγγυημένα στεγανή στα 200 μέτρα. Στο πίσω μέρος της κάσας είναι χαραγμένο το λογότυπο ‘Μ.Ν. 21’ Marine nationale 21 του Γαλλικού Ναυτικού, με το σήμα της άγκυρας.

Το νέο μοντέλο κυκλοφορεί με υφασμάτινο λουράκι ή με λουράκι από καουτσούκ στην ίδια συσκευασία.

Το Pelagos FXD είναι εξοπλισμένο με τον αυτόματο μηχανισμό ΜΤ5602 με αυτονομία 70 ωρών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Rolex Hellas: Βαλαωρίτου 5, Τηλέφωνο: 210 3621138

www.tudorwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή