Η Apple της έδωσε την άδεια για την επιστροφή του Fortnite στο iOS

0


Η Epic Games βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο άνοιγμα του καταστήματος παιχνιδιών για το iOS στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο της ανασκόπησης του έτους 2023, η Epic Games ανακοίνωσε ότι η Apple αποκατέστησε τον developer λογαριασμό της, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορέσει επιτέλους να αφήσει τους χρήστες να κατεβάσουν ξανά το Fortnite στα iPhone.

Η Epic ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά της να φέρει το κατάστημα παιχνιδιών της και το Fortnite στο iOS τον Ιανουάριο, αλλά δεν ήταν σαφές αν η Apple θα της επέτρεπε να διατηρεί developer λογαριασμό.

Το 2020, η Apple απέσυρε τον εν λόγω λογαριασμό της Epic αφού η τελευταία άρχισε να χρησιμοποιεί το δικό της σύστημα πληρωμών εντός της εφαρμογής στην έκδοση του Fortnite για iOS, προκαλώντας μια μακρά νομική διαμάχη για το αν η συμπεριφορά της Apple ήταν αντι-ανταγωνιστική. Αλλά ακόμη και μετά το τέλος της δίκης, και αφού καμία από τις δύο εταιρείες δεν βγήκε ξεκάθαρη νικήτρια, η Apple εξακολουθούσε να αρνείται να αποκαταστήσει τον λογαριασμό της Epic.

Τα πράγματα αλλάζουν τώρα που η ΕΕ εφάρμοσε το Digital Markets Act (DMA). Οι νέοι κανόνες αναγκάζουν την Apple να ανοίξει το οικοσύστημα iOS σε third-party καταστήματα εφαρμογών στην ΕΕ. Η Epic Games δηλώνει ότι σχεδιάζει να ανοίξει το δικό της κατάστημα iOS στην ΕΕ φέτος.

Παρόλα αυτά, ο Tim Sweeney, CEO της Epic Games, και πολλοί άλλοι developers παραμένουν ιδιαίτερα επικριτικοί απέναντι στις νέες πολιτικές της Apple. Η νέα διαμόρφωση των αμοιβών της Apple για τους developers που αποφασίζουν να κινηθούν έξω από το περιφραγμένο App Store της Apple καθιστά λιγότερο ελκυστικό να τοποθετούν τις εφαρμογές τους σε third-party καταστήματα και να χρησιμοποιούν εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής.

[Epic Games]



Πηγή