Η end-to-end κρυπτογράφηση στα Messenger και Instagram θα έρθει το 2023

8


H Meta έκανε γνωστό στους χρήστες των πλατφορμών της πως θα καθυστερήσει η κρυπτογράφηση των μηνυμάτων στο Instagram και το Facebook, αναφέροντας ότι η κυκλοφορία των λειτουργιών της κρυπτογράφησης θα πραγματοποιηθεί «κάποια στιγμή το 2023».

Η Antigone Davis, επικεφαλής για ζητήματα ασφάλειας στη Meta τόνισε:

Στη Meta γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι περιμένουν από εμάς να χρησιμοποιήσουμε την πιο ασφαλή διαθέσιμη τεχνολογία, γι’ αυτό όλα τα προσωπικά μηνύματα που στέλνετε στο WhatsApp είναι ήδη κρυπτογραφημένα και εργαζόμαστε για να την καταστήσουμε διαθέσιμη και στις υπόλοιπες εφαρμογές μας.

Ωστόσο, η Davis σημείωσε ότι υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με το πώς θα αποκτήσουν πρόσβαση στα μηνύματα για να καταφέρουν την ολοκλήρωση της κρυπτογράφησης των μηνυμάτων, εφόσον η συγκεκριμένη πρακτική είναι παράνομη και αποτελεί προβληματική συμπεριφορά στην πλατφόρμα. Πιο συγκεκριμένα, είπε:

Υπάρχει μια συνεχής συζήτηση σχετικά με το πώς οι εταιρείες τεχνολογίας μπορούν να καταπολεμήσουν την κατάχρηση και να στηρίξουν τους κανονισμούς που έχουν επιβληθεί από τον νόμο, με κύριο παρονομαστή όμως να μην αποκτούμε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας.

Ως εκ τούτου, ανέφερε, η Meta αφιερώνει χρόνο και συγκεντρώνει εξειδικευμένες γνώσεις από «ειδικούς εμπειρογνώμονες σε θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας, κοινωνίας των πολιτών και κυβερνήσεων για να βεβαιωθεί ότι κάνουμε τα πράγματα σωστά».

Εν συνεχεία, είπε:

Καθώς αναπτύσσουμε την end-to-end κρυπτογράφηση, θα χρησιμοποιήσουμε έναν συνδυασμό μη κρυπτογραφημένων δεδομένων στις εφαρμογές μας, τις πληροφορίες των λογαριασμών και αναφορές από τους χρήστες προκειμένου να τους διατηρήσουμε ασφαλείς.

Αυτή είναι ουσιαστικά και η στρατηγική που εφαρμόστηκε και στην end-to-end κρυπτογράφηση στην πλατφόρμα του WhatsApp.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]





Πηγή