Η Google εγκαινίασε Κέντρο Ασφάλειας στη Γερμανία | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

16


Η Google εγκαινίασε σήμερα ένα Κέντρο Τεχνικής Ασφάλειας (Google Security Engineering Center-GSEC) στο Μόναχο της Γερμανίας, δημιουργώντας έτσι ένα παγκόσμιο κόμβο για την ανάπτυξη τεχνικών προστασίας απορρήτου, καθώς επίσης για την έρευνα και ανάπτυξη σχετικών νέων προϊόντων.

Ο αριθμός των ασχολούμενων με αυτά τα θέματα μηχανικών θα ξεπεράσει τα 200 άτομα έως το τέλος του 2019. Το Κέντρο Τεχνικής Ασφάλειας της Google στη Γερμανία θα συνεργαστεί στενά με ειδικούς για την προστασία του απορρήτου από όλα τα γραφεία της Google στην Ευρώπη και παγκοσμίως, ενώ τα προϊόντα που θα κατασκευάζονται στο GSEC, θα χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιτσάι δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια πρέπει να είναι εξίσου διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο – πράγμα που πετυχαίνουμε δημιουργώντας προϊόντα τα οποία παρέχουν σε όλους ξεκάθαρες και ουσιαστικές επιλογές σχετικά με τα δεδομένα τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 «Δεν είναι καθόλου τυχαίο», πρόσθεσε,  «το ότι δημιουργούμε αυτόν τον κόμβο για την ασφάλεια του απορρήτου στην καρδιά της Ευρώπης και, μάλιστα, σε μια χώρα που αντανακλά με πολλούς τρόπους το πώς σκέφτονται οι Ευρωπαίοι για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο. Πολλά από τα προϊόντα μας που προστατεύουν το απόρρητο, έχουν δημιουργηθεί στο Μόναχο – όπως το Google Account, ένα κεντρικό σημείο από το οποίο μπορείτε να ελέγχετε την προστασία του απορρήτου σας στα προϊόντα της Google που χρησιμοποιείτε».

Η Google ανακοίνωσε κι ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιχορηγήσεων

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε σήμερα ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιχορηγήσεων (Google.org Impact Challenge on Safety), ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών, πανεπιστημίων, ακαδημαϊκών ερευνητικών ιδρυμάτων, κοινωνικών επιχειρήσεων και άλλων εξειδικευμένων οργανισμών σε όλη την Ευρώπη, που ασχολούνται με θέματα ασφάλειας, από το πώς θα είναι οι νέοι άνθρωποι ασφαλείς στο διαδίκτυο έως το πώς θα αντιμετωπίζονται εγκλήματα μίσους στις τοπικές κοινότητες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Ταμείο θα προσφέρει επιχορηγήσεις ύψους έως ενός εκατομμυρίου ευρώ σε επιλεγμένους αιτούντες από ολόκληρη την Ευρώπη. Ξεκινώντας τον Μάιο, η Google θα διοργανώσει εκδηλώσεις και σεμινάρια σε χώρες της Ευρώπης για να συνεργαστεί με οργανισμούς και να βοηθήσει στην διαδικασία υποβολής των αιτήσεων τους. Η υποβολή αιτήσεων έχει ήδη ανοίξει και οι αιτήσεις επιχορήγησης θα εξεταστούν από ένα συμβούλιο Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων.





Πηγή