Η Microsoft εξελίσσει το copy-paste στο Windows 11 με τη βοήθεια του AI

1


Η Microsoft προσθέτει μια νέα λειτουργία Advanced Paste στα PowerToys για το Windows 11, η οποία μπορεί να μετατρέψει το περιεχόμενο του πρόχειρου στη στιγμή με τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η νέα λειτουργία μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να επιταχύνουν τις ροές εργασίας τους, κάνοντας πράγματα όπως η αντιγραφή κώδικα σε μια γλώσσα και η επικόλλησή του σε μια άλλη, αν και τα καλύτερα κόλπα της απαιτούν πρόσβαση στα προηγμένα APIs του OpenAI.

Το Advanced Paste περιλαμβάνεται στην έκδοση 0.81 του PowerToys και,μπορεί να ενεργοποιηθεί με μια ειδική εντολή πλήκτρου: Windows Key + Shift + V. Αυτό ανοίγει ένα παράθυρο κειμένου Advanced Paste που προσφέρει επιλογές μετατροπής της επικόλλησης, συμπεριλαμβανομένων των plaintext, markdown και JSON.

Αν ενεργοποιήσετε το Paste with AI στις ρυθμίσεις Advanced Paste, θα δείτε επίσης μια προτροπή του OpenAI, όπου μπορείτε να εισάγετε τη μετατροπή που θέλετε: συνοπτικό κείμενο, μεταφράσεις, παραγόμενο κώδικα, επαναδιατύπωση από απλό σε επαγγελματικό στυλ, σύνταξη Yoda ή ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε.

Ωστόσο, υπάρχουν προϋποθέσεις για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία. Θα πρέπει να προσθέσετε ένα κλειδί API του OpenAI στο PowerToys και θα πρέπει να αγοράσετε μονάδες για το λογαριασμό σας στο OpenAI, αν δεν έχετε.

[Microsoft]



Πηγή