Το Google Photos προσφέρει πρόσβαση στα AI εργαλεία του σε όλους τους χρήστες

0


Η υπηρεσία Google Photos επεκτείνει τη διαθεσιμότητα των ισχυρών εργαλείων επεξεργασίας φωτογραφιών της, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς Magic Editor, σε ακόμη περισσότερους χρήστες. Η κίνηση αυτή, η οποία ανακοινώθηκε αρχικά τον περασμένο μήνα, γίνεται πλέον σταδιακά πραγματικότητα για πολλούς χρήστες των Pixel smartphones.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά του 9to5Google, οι χρήστες του Google Photos μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από AI εργαλεία, όπως το Magic Editor, το Magic Eraser, το Unblur και διάφορες βελτιώσεις φωτογραφιών και βίντεο, χωρίς να απαιτείται συνδρομή στο πακέτο Google One. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Google να εκδημοκρατίσει τις προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών και να τις καταστήσει προσιτές σε μια ευρύτερη βάση χρηστών.

Το Magic Editor, το οποίο παρουσιάστηκε αρχικά με τα Pixel 8 και 8 Pro, επιτρέπει στους χρήστες να τροποποιούν εύκολα τις φωτογραφίες μετακινώντας, αλλάζοντας το μέγεθος ή διαγράφοντας στοιχεία, καθώς και εφαρμόζοντας διαφορετικά στυλ και εφέ. Με ένα απλό άγγιγμα, έναν κύκλο ή την επιλογή πινέλου, οι χρήστες μπορούν να κάνουν ακριβείς προσαρμογές στις εικόνες τους, ενώ η λειτουργία ζουμ ενισχύει περαιτέρω αυτή τη δυνατότητα. Το εργαλείο προσφέρει επίσης προεπιλογές που σχετίζονται με το πλαίσιο, όπως Sky, Golden hour και Stylized, για να παρέχει μια σειρά από δημιουργικές επιλογές.

Παρότι η Google επεκτείνει την πρόσβαση σε αυτά τα εργαλεία σε όλους τους χρήστες Android και iOS, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν έως 10 επεξεργασμένες φωτογραφίες ανά μήνα χρησιμοποιώντας το Magic Editor. Για την υπέρβαση αυτού του ορίου, απαιτείται πρόγραμμα Google One Premium (2+TB) ή ένα Pixel smartphone. Επιπλέον, οι χρήστες Android θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες απαιτήσεις, όπως Android OS 8.0 ή νεότερη έκδοση, 4GB RAM και chipset 64-bit.

Αυτή η επέκταση της πρόσβασης είναι σπουδαία νέα για όσους έχουν παλαιότερα smartphones και θα ήθελαν να δοκιμάσουν αυτές τις λειτουργίες επεξεργασίας AI χωρίς να χρειάζεται να εγγραφούν στο Google One. Με την κατάργηση της απαίτησης συνδρομής για αυτά τα εργαλεία, η Google δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βελτιώσουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους με ευκολία, ανεξάρτητα από την τεχνική τους εμπειρία ή την κατάσταση συνδρομής τους.

[via]



Πηγή