Η Samsung επιβεβαίωσε τις χαμηλές πωλήσεις των Galaxy S9/S9+ στα αποτελέσματα τριμήνου

14


Οι αναφορές για τις κακές πωλήσεις των Samsung Galaxy S9/S9+ που ήρθαν στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα αποδείχτηκαν αληθινές, καθώς η εταιρεία παραδέχτηκε στην ανακοίνωση της για τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου ότι οι πωλήσεις των ναυαρχίδων της είναι κατώτερες του αναμενομένου και με πιο αργό ρυθμό.

Η μείωση στον τζίρο της εταιρείας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη (μόλις 4% σε σύγκριση με πέρυσι) και εκτός των άλλων οφείλεται και στη μειωμένη ζήτηση για τις οθόνες της, τόσο για τις εύκαμπτες OLED, όσο και τις LCD. Παρόλα αυτά, η Samsung είναι σίγουρη ότι τουλάχιστον το τμήμα Samsung Display θα παρουσιάσει μεγάλη ανάκαμψη στο δεύτερο μισό του 2018 λόγω και της έλευσης τουλάχιστον δύο νέων iPhone με OLED panel.

Οι πωλήσεις των premium τηλεοράσεων ήταν ιδιαίτερα αυξημένες εξαιτίας και του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, ενώ η κυριότερη πηγή κέρδους συνεχίζει να παραμένει το τμήμα που κατασκευάζει τις μνήμες NAND και DRAM. Τέλος, παρουσίασε ανάπτυξη και το τμήμα κατασκευής αισθητήρων κάμερας, κυρίως λόγω της χρήσης τους από αρκετές Κινέζικες εταιρείες.

[Samsung]



Πηγή