Η Samsung ετοιμάζει OLED panels αφής και για τα νέα laptops της

23


Η Samsung σκοπεύει να επεκτείνει την χρήση των προηγμένων OLED panels αφής που χρησιμοποιεί στα smartphones της και στην κατηγορία των laptops, καθώς το τμήμα Samsung Display ανακοίνωσε την έναρξη της μαζικής παραγωγής μεγαλύτερων μεγεθών. Πιθανότατα, η πρώτη εφαρμογή τους θα γίνει στη νέα σειρά Galaxy Book3 που λέγεται πως θα αποκαλυφθεί την επόμενη εβδομάδα στο Unpacked Event για τη σειρά Galaxy S23.

Η εταιρεία δεν έχει αναφέρει σε τι μεγέθη γίνεται η μαζική παραγωγή των OCTA panels (on-cell touch AMOLED), αλλά γνωρίζουμε πως θα είναι διαθέσιμα με αναλογία εικόνας 16:10, ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz και υποστήριξη ανάλυσης έως 3K. Η τεχνολογία OCTA περιλαμβάνει αισθητήρες αφής που είναι ενσωματωμένοι στο panel προκειμένου να διατηρηθεί το πάχος σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αντί να χρησιμοποιήσει ξεχωριστό υμένιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα Samsung Display είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τέτοιων panels και προσπαθεί να επεκταθεί σε περισσότερες προϊοντικές κατηγορίες εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. Κύριος λόγος είναι η πτώση που καταγράφεται στις πωλήσεις των smartphones λόγω της πανδημίας και του γενικότερου κακού κλίματος στην παγκόσμια οικονομία.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή