Στόχος να μπλοκάρει το password sharing ως τα τέλη Μαρτίου

10


Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές τους προηγούμενους μήνες στα σχέδια της Netflix να καταπολεμήσει το φαινόμενο του password sharing, με την εταιρεία να έχει κάνει ήδη την αρχή δοκιμαστικά σε ορισμένες χώρες χρεώνοντας ένα μικρό αντίτιμο για κάθε έξτρα χρήστη που μοιράζεται το ίδιο password. Αυτή τη φορά, όμως, φαίνεται ότι πλησιάζουμε ακόμη περισσότερο στην ευρύτερη εφαρμογή της νέας πολιτικής στην πλειοψηφία των χωρών όπου διατίθεται η υπηρεσία streaming.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα The Verge μετά από «σκάλισμα» στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου της Netflix, ο στόχος είναι να δοθεί η επιλογή έξτρα χρέωσης για τους συνδρομητές που θέλουν να μοιράσουν το password τους με άτομα που κατοικούν σε διαφορετική οικία μέχρι τα τέλη του Μαρτίου. Δεν αναφέρονται τιμές και η Netflix αναγνωρίζει πως μπορεί να υπάρξουν πολλές αντιδράσεις που θα οδηγήσουν σε ακυρώσεις συνδρομών, αλλά από την άλλη εκτιμά πως σε βάθος χρόνου θα καταφέρει να αυξήσει τον συνολικό τζίρο της.

Στις χώρες όπου ήδη έχει εφαρμοστεί η αλλαγή, η Netflix δεν μπλοκάρει ουσιαστικά τον διαμοιρασμός του password. Αντ’ αυτού απαιτεί την εισαγωγή ενός κωδικού πιστοποίησης που έρχεται στον διαχειριστή του λογαριασμού και αφότου ο χρήστης τον εισάγει μπορεί να συνεχίσει κανονικά να παρακολουθεί περιεχόμενο στην πλατφόρμα, με μοναδική διαφορά την τακτική εμφάνιση μηνυμάτων για να πληρώσει το έξτρα κόστος.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα υποδεχθούν οι μεγάλες αγορές το νέο μέτρο και αν τελικά θα αρχίσει όντως να μπλοκάρει την πρόσβαση στην υπηρεσία.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή