Η Samsung υπόσχεται ριζική αναβάθμιση στην εμπειρία χρήσης του smartphone με το Galaxy AI

17


Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του AI μοντέλου Samsung Gauss, η εταιρεία εμβάθυνε περισσότερο στις AI λειτουργίες που θα δούμε από τις αρχές της επόμενης χρονιάς στις νέες συσκευές της, φωτογραφίζοντας δηλαδή την παρουσίαση της σειράς Samsung Galaxy S24.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο επίσημο blog της, το επόμενο smartphone της θα είναι ενισχυμένο με «Galaxy AI» που τροφοδοτείται τόσο από την ενσωματωμένη NPU της συσκευής, όσο και από cloud-based λύσεις. Ανάμεσα στις λειτουργίες που θα έχουν στην διάθεση τους οι χρήστες συμπεριλαμβάνεται το AI Live Translate Call, το οποίο θα εμφανίζει μεταφρασμένη σε κείμενο τη συνομιλία κατά την διάρκεια των κλήσεων και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, σε περίπτωση που αναφέρεται στη συνομιλία κάποια ημερομηνία και ώρα, ο χρήστης θα μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να προσθέσει αυτόματα το event στο ημερολόγιο του.

Κάτι παρόμοιο έχει ήδη υλοποιήσει η Google με τη λειτουργία Live Translate για τις κλήσεις, η οποία, ωστόσο, είναι διαθέσιμη μόνο στα Pixel smartphones.

Εκτός από το AI Live Translate Call, η Samsung δεν αποκαλύπτει περισσότερες λειτουργίες στην παρούσα φάση, αλλά ισχυρίζεται πως το Galaxy AI θα αλλάξει ριζικά την εμπειρία χρήσης ενός smartphone χάριν στις προηγμένες δυνατότητες του, θα είναι πανεύκολο στην χρήση και δεσμεύεται για την προστασία της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των χρηστών.

Πιθανότατα μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αποκαλυφθούν περισσότερα για το Galaxy AI που φαίνεται ότι θα είναι ένα πολύ σημαντικό selling point για τη σειρά Samsung Galaxy S24. Η τελευταία ακούγεται έντονα πως θα αποκαλυφθεί επίσημα σε Unpacked Event που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου 2024, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή