Το sideloading εφαρμογών στο iOS έρχεται μέσα στο πρώτο μισό του 2024

11


Η Apple απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών από καταστήματα τρίτων στις συσκευές της τόσο κατά την παρουσίαση του iOS 17 στο WWDC23, όσο και στην παρουσίαση της σειράς iPhone 15 τον περασμέν Σεπτέμβριο. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι θα καταφέρει να ξεφύγει από την οδηγία – εντολή της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του δικτύου Bloomberg, η Apple θα επιτρέψει το sideloading των εφαρμογών μέσα στο πρώτο μισό του 2024, κάτι που θα γίνει με το λανσάρισμα μιας νέας αναβάθμισης του iOS 17, αλλά σίγουρα όχι στο επερχόμενο iOS 17.2 που αναμένεται μέσα στον Δεκέμβριο. Ο Gurman αναφέρει ότι το update θα αφορά αποκλειστικά τους χρήστες στην Ευρώπη, επομένως, δεν σκοπεύει να αλλάξει ολοκληρωτικά την αυστηρή πολιτική της.

Εκτός από το sideloading, η συμμόρφωση της Apple με τους κανόνες της ΕΕ ενδέχεται να επηρεάσει τόσο την εφαρμογή Messages, η οποία εξετάζεται ξανά για να χαρακτηριστεί και αυτή ως gatekeeper προκειμένου να ανοίξει η διαλειτουργικότητα της με άλλες πλατφόρμες (για το περίφημο πρότυπο RCS που ουρλιάζει η Google), όσο και για τα Apple Pay, FaceTime και Siri.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή