Η Sony ανακοινώνει τη σειρά τηλεοράσεων Bravia Master – Newsbeast

26


Οι δύο νέες τηλεοράσεις με τεχνολογία αιχμής της Sony, οι AF9 OLED και ZF9 LCD της σειράς MASTER, σηματοδοτούν ένα σημαντικό ορόσημο, αφού φέρνουν την καλύτερη ποιότητα εικόνας στο σπίτι, εκφράζοντας απόλυτα τις προθέσεις των δημιουργών.

Η Sony Europe ανακοίνωσε δύο νέες σειρές τηλεοράσεων, οι οποίες προσφέρουν πρωτοφανή ποιότητα εικόνας, χάρη στην εφαρμογή πολλαπλών τεχνολογιών και λύσεων που ανήκουν στην εταιρεία, με προεξέχοντα τον νέας γενιάς επεξεργαστή εικόνας X1™ Ultimate.

Οι νέες τηλεοράσεις AF9 OLED και ZF9 LCD καταφθάνουν ως η MASTER σειρά – ένα όνομα που η Sony διατηρεί αποκλειστικά για τα μοντέλα τηλεοράσεων με την υψηλότερη ποιότητα εικόνας. Στόχος της Sony είναι να δημιουργήσει μια τηλεόραση με δυνατότητα απεικόνισης σκηνών που θα μεταφέρουν πιστά και πλήρως την πρόθεση και το όραμα των δημιουργών και ως εκ τούτου, η σειρά MASTER παρέχει ποιότητα εικόνας σχεδόν αντάξια με αυτή μίας επαγγελματικής οθόνης σε ένα στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.

Έχοντας αναπτύξει και ακολουθήσει ένα πολύ αυστηρό σύνολο κριτηρίων αξιολόγησης των προϊόντων από τους πιο έμπειρους τεχνικούς της στην ποιότητα εικόνας, η Sony είναι βέβαιη ότι η κορυφαία σειρά MASTER, προσφέρει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας που διατίθεται για οικιακή χρήση.

Τα μοντέλα AF9 και ZF9 της σειράς τηλεοράσεων MASTER είναι εφοδιασμένα με έναν καινούργιο επεξεργαστή εικόνας επόμενης γενιάς, τον X1 Ultimate. Αυτός ο επεξεργαστής παίζει ζωτικό ρόλο στην απόδοση πιστών εικόνων για τη σειρά MASTER.

Με μακρά ιστορία και τεχνογνωσία στην ανάπτυξη επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών και οθονών, η Sony αναγνωρίζει ότι η ακρίβεια στη δημιουργία υψηλής ποιότητας εξαρτημάτων επεξεργασίας σήματος, προσφέρει μεγάλη διαφορά στη θέαση, που είναι ορατή σε όλο το εύρος της εικόνας.

Ο επεξεργαστής εικόνας X1 Ultimate μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει έξυπνα κάθε στοιχείο στην οθόνη, μέσω της νέας τεχνολογίας Object-based Super Resolution της Sony, για εξαιρετική ακρίβεια και λεπτομέρεια. Επίσης, το Object-based HDR remaster έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, ώστε να επιτρέπει σε κάθε αντικείμενο να αναπροσαρμοστεί ξεχωριστά, δίνοντας μεγαλύτερο βάθος, ακριβείς υφές και συνολικά πιο ρεαλιστική εικόνα.

Η Sony συνεργάζεται, εδώ και πολλά χρόνια με επαγγελματίες. Μαζί με την Sony Pictures Entertainment, από το 2000, για τη δημιουργία μιας λειτουργίας εικόνας που ικανοποιεί τα κριτήρια των δημιουργών στον κινηματογράφο, μέχρι την πρόσφατη τυποποίηση του HDR και την αξιοποίησή του για τη δημιουργία ταινιών. Για τη σειρά τηλεοράσεων MASTER, η Sony, σε συνεργασία με το Netflix, παρουσιάζει την λειτουργία «Netflix Calibrated Mode».

Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αντικατοπτρίζει την ίδια ποιότητα εικόνας με αυτή που προσφέρει μια επαγγελματική master οθόνη που βρίσκουμε στα studio παραγωγής, προκειμένου να διατηρηθεί το δημιουργικό όραμα και η πρόθεση των καλλιτεχνών. Κάνοντας κλικ σε μια απλή ρύθμιση στο μενού, η λειτουργία Netflix Calibrated Mode αναπαράγει πιστά τα γραφικά, τα οποία βοηθούν να ζωντανέψει μια ιστορία, με αποτέλεσμα οι λάτρεις της ψυχαγωγίας να μπορούν τώρα να απολαύσουν αυτή την μοναδική εμπειρία όταν παρακολουθούν τις αγαπημένες τους τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ και πολλά άλλα που τους προσφέρει το Netflix.

Επιπροσθέτως, η σειρά MASTER είναι έτοιμη* για το CalMAN®, το κορυφαίο λογισμικό βαθμονόμησης οθόνης από την Portrait Displays. Το CalMAN χρησιμοποιείται ευρέως από τους επαγγελματίες ως εργαλείο για την διασφάλιση ποιοτικού ελέγχου, σύμφωνα με τις αυστηρές απαιτήσεις των δημιουργών περιεχομένου στην ραδιοτηλεοπτική βιομηχανία, την παραγωγή αλλά και κατά την επεξεργασία μετά. Το CalMAN βοηθά στην διατήρηση της ποιότητας της εικόνας καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της τηλεόρασης.

(* Απαιτείται εγκατάσταση λογισμικού βαθμονόμησης CalMAN στον υπολογιστή σας, γεννήτρια προτύπων ελέγχου, τεχνολογία (χρωματομετρίας, φασματοφωτομετρίας κλπ.) Και εφαρμογή “CalMAN για BRAVIA” για λήψη από το Google Play και εγκατάσταση στην τηλεόρασή σας.)





Πηγή