Θα ενισχύσει σύντομα το Google Search με AI εργαλεία όπως το Bing Chat

1


Ο CEO της Google, Sundar Pichai, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του στη The Wall Street Journal ότι σύντομα θα ενισχυθεί η μηχανή αναζήτησης της εταιρείας με AI εργαλεία τύπου ChatGPT, με σκοπό να προσφέρει στους χρήστες μια εμπειρία χρήσης αντίστοιχη με αυτή του Bing Chat.

Ο επικεφαλής της Google τόνισε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα απογειώσει τις δυνατότητες του Google Search στην εξυπηρέτηση των αιτημάτων – ερωτήσεων που θέτουν οι χρήστες, ενώ τόλμησε να χαρακτηρίσει τα αντίπαλα AI chatbots ως υποδεέστερα από την τεχνολογία που θα δούμε στη μηχανή αναζήτησης, παρά την προβληματική εκκίνηση του Google Bard.

Οι δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας είναι ανεπανάληπτες. Θα μπορούν οι χρήστες να θέτουν ερωτήματα στη Google και να αλληλεπιδρούν με τα LLMs (σ.σ. τα γλωσσικά μοντέλα AI που αναπτύσσει η εταιρεία) στο πλαίσιο της διαδικασίας αναζήτησης; Απόλυτα!

Εξάλλου, ο Sundar Pichai δήλωσε σε άλλη συνέντευξη που παρέθεσε πριν από μερικές ημέρες ότι το εργαλείο παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης Google Bard θα βασίζεται σύντομα σε ένα ακόμη μεγαλύτερο γλωσσικό μοντέλο αντί του LaMDA, το οποίο ονομάζεται PaLM. Ήδη από τις πρώτες εσωτερικές δοκιμές έχουν διαπιστώσει εκθετικά καλύτερη συμπεριφορά του PaLM σε συγκεκριμένες διεργασίες, όπως στην παραγωγή κώδικα και τη μετάφραση, ενώ το LaMDA είναι καλύτερο στις απαντήσεις και τη δημιουργική γραφή.

Για την ώρα, πάντως, δεν δίνει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ενσωμάτωση των AI εργαλείων στο Google Search, κάτι που πιθανότατα θα αποκαλυφθεί στο συνέδριο Google I/O 2023 στις 10 Μαΐου 2023.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή