Θα επισημαίνει το περιεχόμενο που έφτιαξε το AI

4


Στο κοντινό μέλλον, το Instagram θα ξεκινήσει να εμφανίζει επισημάνσεις για τις αναρτήσεις που έχουν δημιουργηθεί από παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη, ούτως ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν αν η φωτογραφία ή το video που βλέπουν είναι αληθινό ή όχι.

Η νέα λειτουργία εντοπίστηκε από τον γνωστό developer και ερευνητή Alessandro Paluzzi, ο οποίος μοιράστηκε το παρακάτω screenshot με την χαρακτηριστική ταμπέλα στο X (πρώην Twitter). Όπως μπορείτε να δείτε, η φωτογραφία συνοδεύεται από την επισήμανση “generated by Meta AI” και σημειώνεται πως το AI περιεχόμενο χαρακτηρίζεται έτσι για να αναγνωρίζεται εύκολα.

Προφανώς πρόκειται για μια δοκιμαστική λειτουργία που εμφανίζεται σε ορισμένους χρήστες, καθώς η Meta δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα, ούτε έχει αποκριθεί σε σχετικά ερωτήματα του Τύπου. Είναι σχεδόν σίγουρο, πάντως, ότι τόσο η Meta, όσο και οι υπόλοιποι μεγάλοι παίκτες θα φροντίσουν σύντομα να επισημαίνουν το περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί από το AI στις πλατφόρμες τους.

Ειδικά για τη Meta υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα αποκάλυψε το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο Llama 2 σε συνεργασία με τη Microsoft, το οποίο είναι ανοικτό (open-source) για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να βασίσει επάνω του AI chatbots και Image Generators. Μάλιστα, φούντωσαν και πάλι οι φήμες που θέλουν την εταιρεία να ετοιμάζει το λανσάρισμα αρκετών AI chatbots με διαφορετικές προσωπικότητες για όλες τις υπηρεσίες της (Instagram, WhatsApp, Messenger, Facebook).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή