Δοκιμές για γραπτές περιλήψεις των videos μέσω AI

6


Η ομάδα ανάπτυξης του YouTube ανακοίνωσε επίσημα ότι πειραματίζεται με μια νέα λειτουργία που θα παράγει γραπτές περιλήψεις για τα videos με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, σε μια ακόμα απόπειρα της Google να εκμεταλλευτεί τις ατελείωτες δυνατότητες της παραγωγικής AI.

Οι συγκεκριμένες περιλήψεις διαφέρουν από τις περιγραφές των videos που συντάσσουν οι δημιουργοί, με τις τελευταίες να παραμένουν ως έχουν. Παρόλα αυτά, προτού ένας χρήστης πατήσει να δει κάποιο video, το YouTube σκοπεύει να του εμφανίζει μια μικρή γραπτή περίληψη του video προκειμένου να τον βοηθήσει να καταλάβει αν είναι αυτό που αναζητά.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία ακόμη προσθήκη προεπισκόπησης δίπλα σε αυτές του thumbnail και του τίτλου σε κάθε video που θα μας βοηθήσει να γλιτώνουμε χρόνο και να μην πέφτουμε θύματα παραπλανητικών εικόνων, τίτλων ή/και περιγραφών.

Οι δοκιμές γίνονται σε περιορισμένο αριθμό χρηστών και μόνο για όσους έχουν προκαθορισμένη γλώσσα τα Αγγλικά. Η Google δεν αναφέρει πότε θα είναι έτοιμη η λειτουργία για όλους τους χρήστες (ή αν θα περιοριστεί στο YouTube Premium), ούτε αν θα αφορά όλες τις εκδόσεις της υπηρεσίας (mobile, desktop, TV). Επίσης, μας έχει κινήσει την περιέργεια ο τρόπος με τον οποίο θα εμφανίζεται αυτή η γραπτή περίληψη, ειδικά στο mobile.

[YouTube]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή