Θα σε ενημερώνει για τις εφαρμογές που ξοδεύουν πολύ μπαταρία στο background

24


Η Google προχώρησε στην διανομή του Android 13 Developer Preview 2 για τους προγραμματιστές, με τη δεύτερη πρώιμη έκδοση του νέου λειτουργικού συστήματος να προσθέτει ορισμένες ενδιαφέρουσες λειτουργίες που ενδεχομένως θα συμπεριληφθούν στην τελική έκδοση του κατά τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Κάποιες από αυτές τις νέες λειτουργίες αφορούν την ενεργειακή συμπεριφορά των εφαρμογών προκειμένου οι Android συσκευές να προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία στους χρήστες. Συγκεκριμένα, το Android 13 θα περιορίζει τις διαδικασίες που εκτελούν οι εφαρμογές στο background παρακολουθώντας διαρκώς την δραστηριότητά τους, ενώ παράλληλα θα ενημερώνει τον χρήστη σε περίπτωση που καταναλώνουν αρκετή ενέργεια.

Επιπλέον, εάν ο χρήστης δεν προχωρήσει σε κλείσιμο των ενεργοβόρων εφαρμογών που εξακολουθούν να τρέχουν στο background και δεν έχει κάποια αλληλεπίδραση μαζί τους μέσα σε 8 ημέρες, τότε θα διακόπτει τη λειτουργία τους για να προστατεύσει τη μπαταρία της συσκευής. Σε αυτήν την πρώτη έκδοση της λειτουργίας, η ειδοποίηση δεν θα εξαφανίζεται από τις καρτέλες εάν ο χρήστης δεν κλείσει τις εφαρμογές. Ως παράδειγμα αναφέρονται οι εφαρμογές παρακολούθησης της σωματικής δραστηριότητας (fitness trackers)

Σημειώστε ότι οι λειτουργίες που δοκιμάζονται στις beta preview εκδόσεις του Android OS δεν είναι δεδομένο ότι θα φτάσουν αυτούσιες στην τελική έκδοση, επομένως, μπορεί να υπάρξουν τροποποιήσεις ή/και ολοκληρωτική καθαίρεση τους.

[Android]



Πηγή