Κυκλοφορεί στις 25 Φεβρουαρίου 2022

14


Η Valve είχε αναβάλει το λανσάρισμα της φορητής παιχνιδοκονσόλας Steam Deck για τον προσεχή Φεβρουάριου χτυπημένη και αυτή από την κρίση των ημιαγωγών. Το ευχάριστο είναι ότι η εταιρεία δεν θα καθυστερήσει περισσότερο την κυκλοφορία, καθώς ανακοίνωσε πως από τις 25 Φεβρουαρίου 2022 θα ξεκινήσει τις αποστολές της πρώτης παρτίδας σε όσους το έχουν προπαραγγείλει τηρώντας τη σειρά προτεραιότητας. Από εκεί και έπειτα σκοπεύει να προχωρά σε νέες αποστολές κάθε εβδομάδα.

Στο πλαίσιο του μεγάλου λανσαρίσματος, η Valve προχώρησε σε ορισμένες καλοδεχούμενες ενέργειες. Η πρώτη από αυτές είναι ο δημόσιος χαρακτηρισμός των παιχνιδιών που δεν θα υποστηρίζονται από το Steam Deck, έτσι ώστε οι gamers να γνωρίζουν εξαρχής αν θα μπορούν να παίξουν στην φορητή παιχνιδοκονσόλα. Τα “verified” παίζουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ τα “playable” απαιτούν ορισμένες ρυθμίσεις από τον χρήστη.

Η δεύτερη είναι η λειτουργία Dynamic Cloud Sync που πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορείς να έχεις πρόσβαση στα saves σου από οποιονδήποτε υπολογιστή ή Steam Deck μέσω cloud, αρκεί φυσικά να υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα το παιχνίδι που παίζεις. Η Valve εκτιμά ότι πολύς κόσμος θα παίζει στο Steam Deck και θα το αφήνει από τα χέρια του χωρίς να κλείνει το παιχνίδι, όπως δηλαδή συμβαίνει συνήθως με τις φορητές συσκευές. Γι’ αυτό θα γίνεται συγχρονισμός της προόδου μόλις μπει σε sleep mode και σε περίπτωση που ο gamer ανοίξει το παιχνίδι από άλλον υπολογιστή, τότε θα συνεχίσει ακριβώς από εκεί που το άφησε στο Steam Deck (και το αντίστροφο).

Αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον την έλευση του Steam Deck, ένα πολύ μεγάλο στοίχημα τόσο για τη Valve όσο και για το gaming γενικότερα, αφού πολύ αναζητούσαν κάτι αντίστοιχο με το Nintendo Switch για τα PC games.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή