Face ID με χρήση μάσκας για ξεκλείδωμα του iPhone

92


Αν εξαιρέσουμε την επιδιόρθωση του σημαντικού κενού ασφαλείας του Safari browser, τα iOS 15.3 και iPadOS 15.3 δεν έφεραν κάτι καινούργιο στους κατόχους iPhone και iPad αντίστοιχα. Δεν ισχύει το ίδιο, ωστόσο, για την επόμενη αναβάθμιση των λειτουργικών συστημάτων της Apple, καθώς από τις πρώτες beta εκδόσεις των iOS 15.4 και iPadOS 15.4 έρχονται στη δημοσιότητα πολύ ενδιαφέρουσες νέες λειτουργίες.

Face ID με μάσκα

Ξεκινώντας από την πιο χρήσιμη την περίοδο της πανδημίας, το Face ID θα λειτουργεί πλέον και όταν φοράς μάσκα. Η Apple προειδοποιεί, βέβαια, ότι η πιο ασφαλής επιλογή είναι να βλέπει ο αισθητήρας όλο το πρόσωπο του χρήση, αλλά σαφέστατα θα είναι πιο βολικό να ξεκλειδώνεις τη συσκευή σου ή να πιστοποιούνται οι συναλλαγές ακόμη και όταν φοράς μάσκα. Η επιλογή θα υπάρχει κανονικά στις ρυθμίσεις του Face ID και φυσικά θα χρειαστεί να σαρώσεις και πάλι το πρόσωπο σου φορώντας τη μάσκα σου. Απ’ ό,τι φαίνεται θα υποστηρίζεται από τα iPhone 12 και iPhone 13.

Universal Control

Η περίφημη λειτουργία απρόσκοπτης μετάβασης από το Mac στο iPad (και το αντίστροφο) χρησιμοποιώντας το ίδιο mouse και πληκτρολόγιο θα γίνει διαθέσιμη με την έλευση των iPadOS 15.4 και macOS Monterey 12.3. Η Apple προσθέτει την επιλογή του Universal Control στις ρυθμίσεις των iPad και Mac για όποιον θέλει να την εκμεταλλευτεί.

Νέα Emoji

Το iOS 15.4 θα φέρει μαζί του 37 νέα emoji με 75 εναλλακτικές χρωματικές επιλογές (συνολικά 112 νέοι χαρακτήρες) για όσους θέλουν να διανθίζουν τις αναρτήσεις τους με φρέσκο υλικό.

Φωτεινότητα πληκτρολογίου στο iPad

Με το iPadOS 15.4 προστίθεται μια νέα επιλογή για την φωτεινότητα του εξωτερικού πληκτρολογίου στο Control Center.

iCloud Keychain Notes

Οι χρήστες του iCloud Keychain θα μπορούν να γράφουν σημειώσεις σε κάθε καταχώρηση password, όπως λειτουργούν αντίστοιχοι password managers (π.χ. 1Password).

Animations στα 120Hz για τις third-party εφαρμογές στα iPhone 13 Pro/Max

Αρκετοί χρήστες παρατήρησαν πως οι third-party εφαρμογές δεν εμφανίζουν τα animations τους στον ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz ProMotion των iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Αυτό οφείλεται σε ένα bug που επιδιορθώνεται με την έλευση του iOS 15.4.

Πιστοποιητικά Εμβολιασμού στην εφαρμογή Health

Η εφαρμογή Health θα υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, επομένως, οι χρήστες θα μπορούν να το προσθέσουν εκεί για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά

Σε άλλες νέες λειτουργίες θα δούμε τη δυνατότητα έναρξης SharePlay απευθείας από τις εφαρμογές που το υποστηρίζουν, δυνατότητα γρήγορης εισόδου με χρήση του Face ID σε ιστοσελίδες που το υποστηρίζουν, αλλά και υποστήριξη των adaptive triggers του τηλεχειριστηρίου DualSense της Sony.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή