Λανσάρει από σήμερα τη λειτουργία Take A Break

11


Λίγο πριν την κατάθεση του επικεφαλής Adam Mosseri στο Κογκρέσο, η ομάδα ανάπτυξης του Instagram κυκλοφόρησε νέες λειτουργίες, αποσκοπώντας στην παροχή ενός ασφαλέστερου μέρους για τους εφήβους.

Καταρχάς, λανσάρει τη λειτουργία Take a Break που είχε διατεθεί προηγουμένως σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά και Αυστραλία. Επί του πρακτέου, το Take a Break αφορά μια pop-up ειδοποίηση από το Instagram που θα ενθαρρύνει τους χρήστες να κάνουν ένα διάλειμμα μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην πλατφόρμα.

Κατά δεύτερον, από τον Μάρτιο του 2022, οι γονείς θα πάρουν τον «έλεγχο» στα χέρια τους σχετικά με τη δραστηριότητα των παιδιών τους στην πλατφόρμα του Instagram. Θα κυκλοφορήσουν εργαλεία με τα οποία οι γονείς θα γνωρίζουν πόσο χρόνο αφιερώνουν τα παιδιά τους στο Instagram και θα έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν χρονικά όρια. Μάλιστα, οι έφηβοι θα έχουν την επιλογή να ειδοποιήσουν τους γονείς τους, εάν προβούν στην αναφορά ενός άγνωστου ή ενοχλητικού λογαριασμού.

Παράλληλα, στο Instagram θα προστεθεί η δυνατότητα μαζικής διαγραφής φωτογραφιών, video, σχολίων και likes από δημοσιεύσεις του παρελθόντος. Η συγκεκριμένη λειτουργία αναμένεται παγκοσμίως στην δημοφιλή πλατφόρμα τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Τέλος, στις αρχές του 2022 θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα προσθήκης ετικετών εφήβων από ενήλικες χρήστες που δεν τους ακολουθούν. Το Instagram επί του παρόντος διερευνά επίσης πώς θα περιορίσει το επιβλαβές/ευαίσθητο περιεχόμενο που παρακολουθούν οι έφηβοι χρήστες στην πλατφόρμα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Instagram]





Πηγή