Νέες λειτουργίες για ακόμα καλύτερη οργάνωση των γκαλερί

14


Η Google παρουσιάζει νέες δυνατότητες για την εφαρμογή Google Photos στα iOS και Android, με τις οποίες προσπαθεί να συμμαζέψει τις ακατάστατες γκαλερί που είναι γεμάτες με διπλές φωτογραφίες, ατελείωτα screenshots και φωτογραφίες αποδείξεων και δελτίων ταυτότητας.

Η πρώτη λειτουργία, με την ονομασία Photo Stacks, ομαδοποιεί αυτόματα παρόμοιες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε μικρό διάστημα μεταξύ τους μέσα σε ένα ενιαίο πεδίο στη γκαλερί σας. Πρόκειται για μια πρακτική λειτουργία αν έχετε την τάση να τραβάτε ταυτόχρονα πολλές φωτογραφίες με την ελπίδα ότι τουλάχιστον μία από αυτές θα είναι ικανοποιητική. Παρόλο που η Google αναφέρει ότι το λογισμικό της θα προσπαθεί να ξεχωρίσει τις καλύτερες από τη συλλογή για να τις εμφανίσει στη γκαλερί σας, θα μπορείτε να κάνετε τις δικές σας επιλογές. Μπορείτε επίσης να τροποποιείτε χειροκίνητα τα stacks ή να απενεργοποιείτε εντελώς τη λειτουργία.

Το επόμενο είναι μια χρήσιμη συντόμευση που σας επιτρέπει να δημιουργείτε καταχωρήσεις ημερολογίου από εικόνες, όπως ένα screenshot κάποιου εισιτηρίου εκδήλωσης ή μια φωτογραφία ενός φυλλαδίου. Με ένα σύντομο animation, η Google επιδεικνύει πώς μπορείτε να πατήσετε ένα κουμπί “set reminder” όταν βλέπετε ένα ψηφιακό εισιτήριο για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία. Στη συνέχεια, το Google Photos θα εμφανίσει μια φόρμα καταχώρησης για τη δημιουργία ενός event στο ημερολόγιο, το οποίο συμπληρώνεται αυτόματα με λεπτομέρειες από το εισιτήριο, όπως η ώρα και η ημερομηνία έναρξης του event. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες πληροφορίες στην καταχώριση, η οποία θα περιέχει έναν σύνδεσμο που θα οδηγεί στην εικόνα που την δημιούργησε.

Τέλος, το Google Photos βελτιώνεται και στην κατηγοριοποίηση εγγράφων ή γραπτών πληροφοριών που αποθηκεύετε σε μορφή εικόνας. Η σειρά των εγγράφων στην καρτέλα αναζήτησης θα ταξινομεί πλέον αυτόματα τις σχετικές φωτογραφίες σε υποκατηγορίες όπως “πληροφορίες συμβάντος”, “ταυτότητα” (συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών των δελτίων ταυτότητας) και “αποδείξεις”, γεγονός που ελπίζουμε ότι θα σας διευκολύνει να τις εντοπίσετε την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να τις αναζητήσετε.

Σύμφωνα με τη Google, οι νέες λειτουργίες αρχίζουν να εμφανίζονται από τώρα στις mobile εφαρµογές του Google Photos και ήδη υπάρχουν χρήστες που έχουν αναφέρει πως έχουν αποκτήσει πρόσβαση στα Photo Stacks και στη λειτουργία δηµιουργίας καταχωρήσεων ηµερολογίου.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή