Σύντομα θα καθαρίζει αυτόματα την ακαταστασία πίσω σας

8


Η Microsoft θα προσθέσει σύντομα δύο νέες λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υπηρεσία Microsoft Teams, οι οποίες θα βελτιώσουν τη φωνή και την κάμερα. Μια νέα λειτουργία «διακοσμήστε το φόντο σας» θα είναι διαθέσιμη στο Microsoft Teams Premium στις αρχές του 2024 και θα αξιοποιεί δημιουργικά εφέ AI για να καθαρίζει την ακαταστασία που επικρατεί στο παρασκήνιο όταν βρίσκεστε σε μια βιντεοκλήση.

Μολονότι το Microsoft Teams προσφέρει εδώ και καιρό μια μεγάλη γκάμα εικονικών backgrounds, αυτή η δυνατότητα διακόσμησης θα είναι λειτουργική σε ένα δωμάτιο του πραγματικού κόσμου, όπως τα φίλτρα επαυξημένης πραγματικότητας που μπορείτε να βρείτε σε διάφορες εφαρμογές. Μπορεί ακόμη και να προσθέσει φυτά, φώτα και εποχιακά αντικείμενα στο φόντο πίσω σας.

Επιπλέον, η Microsoft θα προσθέσει μια λειτουργία απομόνωσης φωνής στο Teams αργότερα μέσα στη χρονιά. «Με την απομόνωση φωνής, το Teams αναγνωρίζει τη φωνή σας και καταστέλλει τους άλλους θορύβους για να διασφαλίσει ότι είστε ο μόνος που ακούγεται σε μη προγραμματισμένες κλήσεις και συσκέψεις», όπως εξηγεί η Microsoft στο επίσημο blog της. Η AI λειτουργία θα αναγνωρίζει τη φωνή σας αφότου δώσετε την άδεια σας και θα μπορεί να φιλτράρει πλήρως τις άλλες φωνές, ώστε να ακούγεται μόνο η δική σας φωνή π.χ. σε μια καφετέρια με πολύ κόσμο.

Ωστόσο, αυτές δεν είναι οι μόνες λειτουργίες του Teams που υποστηρίζονται από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η Microsoft βελτιώνει το Copilot, το οποίο επιτρέπει meetings χωρίς τη λειτουργία απομαγνητοφώνησης, τη δυνατότητα υποβοήθησης σύνταξης μηνυμάτων και τη λειτουργία ανακεφαλαίωσης των meetings.

[Microsoft]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή