Ξεκινά το μπλοκάρισμα του password sharing από την 1η Νοεμβρίου

12


Μετά τη Netflix έρχεται και η σειρά της Disney να καταπολεμήσει το password sharing στην πλατφόρμα Disney+, με την εταιρεία να κάνει την αρχή από τον Καναδά από την 1η Νοεμβρίου 2023.

Το ενημερωτικό email που απεστάλη στους συνδρομητές δεν περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα περιοριστεί στο password sharing και μοιάζει περισσότερο με νουθεσία να σταματήσουν να μοιράζονται τους κωδικούς τους σε χρήστες που δεν ζουν κάτω από την ίδια στέγη.

Στους Όρους Χρήσης της υπηρεσίας Disney+ στον Καναδά έχει προστεθεί μια νέα ενότητα που αναφέρει ότι η εταιρεία ενδέχεται να πραγματοποιήσει ανάλυση της χρήσης του λογαριασμού και σε περίπτωση που βρεθεί ότι γίνεται password sharing, τότε ο συνδρομητής απειλείται είτε με περιορισμό είτε με διαγραφή του λογαριασμού του.

Η ανακοίνωση έρχεται ως συνέχεια των όσων προανήγγειλε ο CEO της Disney, Bob Iger, στην τελευταία συνάντηση των μετόχων για τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Ο Bob Iger είχε δηλώσει πως η εταιρεία αναζητά ενεργά τρόπους καταπολέμησης του password sharing, καθώς ένας πολύ μεγάλος αριθμός χρηστών έχει στραφεί σε αυτήν την τακτική με αποτέλεσμα να χάνονται έσοδα. Τόνισε, μάλιστα, πως υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες για να παρακολουθούν τα sign-ins στο Disney+.

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις για το password sharing και στο Disney+, αλλά και τις μελλοντικές κινήσεις της εταιρείας για να πείσει τους «τζαμπατζήδες» να γίνουν συνδρομητές.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή