Ομάδα ransomware ισχυρίζεται ότι παραβίασε όλα τα συστήματα της Sony!

5


Μια ομάδα ransomware με την ονομασία Ransomed.vc ισχυρίστηκε ότι παραβίασε με επιτυχία τα συστήματα της Sony, σύμφωνα με έκθεση του Cyber Security Connect, η οποία αναφέρει ότι η Sony είναι μόνο το τελευταίο στη λίστα των πρόσφατων θυμάτων της ομάδας.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών της, η ομάδα Ransomed.vc δημοσίευσε screenshots από εσωτερικές σελίδες σύνδεσης (login), παρουσιάσεις και ένα αρχείο της συνολικής διαρροής. Η παρτίδα που πήραν στα χέρια τους περιλαμβάνει περίπου 6.000 αρχεία, τα οποία σύμφωνα με την Cyber Security Connect, δεν είναι αρκετά μεγάλα ώστε να περιλαμβάνουν “όλα τα συστήματα της Sony”.

Επίσης, οι hackers δεν είπαν συγκεκριμένα αν το PlayStation συμπεριλαμβάνεται στην διαρροή, αλλά είναι λογικό να το υποθέσουμε. Αρκετοί, άλλωστε, ίσως θα θυμάστε την μεγάλη επίθεση που δέχτηκε το τμήμα PlayStation το 2011, η οποία προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας του PlayStation Network για 23 ημέρες.

Είναι ενδιαφέρον, πάντως, ότι η Ransomed.vc δεν σκοπεύει να ζητήσει λύτρα για τα κλεμμένα δεδομένα. Αντ’ αυτού, σχεδιάζει να τα πουλήσει σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο δίνοντας διορία μέχρι αύριο 28 Σεπτεμβρίου 2023. Διαφορετικά, απειλεί ότι θα τα δημοσιοποιήσει θέλοντας, προφανώς, να ασκήσει πίεση στη Sony.

Μέχρι στιγμής, η μοναδική αντίδραση της Sony για το ζήτημα ήρθε με σύντομη δήλωση στην ιστοσελίδα IGN όπου αναφέρει πως για την ώρα διερευνούν την κατάσταση.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή