Ο νέος web browser της εταιρείας με AI και Tab Islands

12


Σε δημιουργικό οργασμό η Opera τις τελευταίες εβδομάδες, με την εταιρεία να προσθέτει AI εργαλεία στον ομώνυμο browser και να ενεργοποιεί τη δωρεάν πρόσβαση στην υπηρεσία VPN για τους χρήστες συσκευών iOS. Αυτή τη φορά, ωστόσο, έχουμε το λανσάρισμα ενός νέου web browser που ονομάζεται Opera One και προορίζεται να αντικαταστήσει σταδιακά τον κλασικό Opera browser.

Η εταιρεία από τη Νορβηγία αναφέρει ότι ο νέος browser έχει διάφορα στοιχεία που τον καθιστούν έτοιμο για το μέλλον των εργαλείων παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης, αν και δεν διευκρινίζει τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Σε αυτήν την πρώτη developer preview έκδοση του Opera One ξεχωρίζει το νέο σύστημα ομαδοποίησης των καρτελών, το οποίο ονομάζεται Tab Islands και μάλιστα ταξινομεί τις καρτέλες αυτόματα με βάση το περιεχόμενο των ιστοσελίδων. Για παράδειγμα, εάν έχεις ανοικτά αρκετά tabs με αθλητικές ειδήσεις από διάφορες ιστοσελίδες, όλα θα ομαδοποιηθούν αυτόματα κάτω από ένα Tab Island.

Στο τεχνικό σκέλος, ο Opera One χρησιμοποιεί το Multithreaded Compositor που βοηθά στο ομαλό rendering πολύπλοκων web animations εκμεταλλευόμενο τις δυνατότητες της GPU του συστήματος. Από AI εργαλεία έχει επιβεβαιωθεί η ενσωμάτωση του ChatGPT και του ChatSonic.

Η τελική έκδοση του Opera One θα λανσαριστεί αργότερα μέσα στη χρονιά για Windows, macOS και Linux, και παράλληλα θα σημάνει το τέλος του σημερινού Opera browser.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή