Στο στόχαστρο και της Γερμανίας, πιθανό το μπλοκάρισμα

5


Νέα προβλήματα για την OpenAI, δημιουργό του περίφημου ChatGPT, στην Ευρώπη. Μετά το προσωρινό μπλοκάρισμα του AI εργαλείου στην Ιταλία και την διεξαγωγή έρευνας στην Ισπανία, σειρά παίρνει η Γερμανία να θέσει ερωτήματα στον οργανισμό σχετικά με πιθανές παραβάσεις των κανόνων GDPR.

Σύμφωνα με την Marit Hansen, επίτροπο του Schleswig – Holstein, η Γερμανία επιθυμεί να γνωρίζει αν η OpenAI έχει φροντίσει να τηρούνται οι κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών που διαχειρίζονται το εργαλείο ChatGPT και αν γίνονται επαρκείς έλεγχοι για την ασφάλεια τους.

Μέχρι στιγμής η Γερμανία δεν έχει ανακοινώσει μέτρα κατά της OpenAI, όπως για παράδειγμα κάποιο προσωρινό μπλοκάρισμα, αλλά έχει δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 11 Ιουνίου 2023 προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα της και να παρουσιαστεί από τον οργανισμό ένα αναλυτικό πλάνο για την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοια έρευνα διεξάγεται και στη Γαλλία, και είναι απορίας άξιον γιατί δεν γίνεται μια συλλογική ενέργεια από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης αντί για τις μεμονωμένες διάφορων χωρών. Σημειώστε ότι η Ιταλία έχει δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές και προαπαιτούμενα που θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί από την OpenAI προκειμένου να ξαναδώσει πρόσβαση στο ChatGPT στη χώρα, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Απριλίου 2023.

Αντιλαμβάνεστε πως οι επόμενες 30-40 ημέρες θα κρίνουν πολλά για την δυνατότητα πρόσβασης στο ChatGPT σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες και λογικά θα ακολουθήσει κάποια γενική οδηγία από την ΕΕ που θα καλύψει όλα τα κράτη-μέλη.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή